podcast news play företagaren I media förmån faq

Hur gör man med underligt material från annonsföretag?

Vi får ibland en del underligt material. Det kan vara ett annonsföretag som skriver att de vill kontrollera uppgifter om vårt företag för att de ska bli riktiga i någon katalog som vi inte känner till. Det kan också vara ett dokument som ser ut som en faktura men som är en beställning. Hur ska vi göra med sånt material?

Skriv aldrig under ett skojardokument. Oftast kan de lugnt slängas i papperskorgen utan vidare åtgärd. Men anteckna gärna att du har fått dokumentet och hur du har hanterat det. Det händer ibland att företag får fakturor med krav grundade på beställningar som aldrig skett. Såna fakturor bör kryssas över med orden "Ej beställt" och returneras med fax.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som är medlem i Företagarna kan ringa oss hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.