podcast news play företagaren I media förmån faq

Hur hanterar vi annonsskojare?

Vi drabbas ibland av annonsskojare som ringer och vill sälja annonser. Vi säger alltid nej, men har ibland fått besvär i efterhand. Kan vi göra något för att förebygga svårigheter?

Det är en fördel att ha fasta rutiner för beställning av annonser, införande i kataloger mm. Låt en och samma person hantera alla beställningar. Gör bara affärer med företag som är pålitliga. Om en misstänkt annonsskojare ringer, anteckna namn och datum och vilket besked som getts. De uppgifterna är bra att ha om skojarna sedan ringer och påstår att du har beställt.

Observera att: Ovanstående är ett enkelt svar på frågan. Det kan finnas undantag m.m. som inte tagits upp och rättsläget, trots att vår intention är att informationen ska vara uppdaterad och korrekt, kan ha förändrats.

Alla frågekategorier:

Visste du att...

Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer.

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet! Du som är medlem i Företagarna kan ringa oss hur ofta du vill på 0771-45 45 45

Läs mer om medlemskapet
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.