headphones newspaper video-player
Ny rapport: Nyckeln till frihet. Soloföretagarna i Sverige.

Det är hög tid att lyfta fram även företagare som inte har anställda: Soloföretagare.

Liksom företagare med anställda, bidrar soloföretagare till att driva Sverige framåt. Med rätt förutsättningar och ett bra företagsklimat kan fler ta steget och bli soloföretagare, fler växa och för de som vill våga anställa. Alla framgångsrika företag har någon gång startat med en person, som trott på sin dé och tagit steget till företagande.

Jobbskaparna. Välfärdsbyggarna. Samhällsbärarna.

Vi vet att det är viktigt för alla som bor och verkar i Sverige att företag kan vara framgångsrika här. Vi gläds med alla företagares framgångar, stora som små, men framförallt gläds vi åt att hela samhället tjänar på att de skapar jobb, bidrar till vår välfärd och bygger vår framtid.

Jobbskaparna

Ibland när vi läser tidningar eller lyssnar på politiker kan det verka som att de flesta jobb skapas av stora multinationella företag. I själva verket kunde inget vara mer fel. Enligt Statistiska Centralbyrån skapas fyra av fem jobb i mindre företag och idag sysselsätts långt många fler människor i små jämfört med stora företag.

Visste du förresten att småföretagen utgör 99,4% av alla företag i hela Sverige? Med tanke på att det finns över en miljon företag blir det tydligt att Sverige är ett land fullt av jobbskapande företagare och modiga entreprenörer.

Företagarna

Som Sveriges största organisation för företagare kämpar vi för att göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Vi har 250 lokalföreningar, 18 regionkontor och tillsammans träffar vi över 100 000 företagare varje år, vilket gör oss till en stark och trovärdig röst i maktens korridorer.

Vi vill hylla alla företagare som varje dag går upp för att skapa jobb och välfärd. Tack för att ni finns.

Alla rapporter om Jobbskaparna

Stöd Företagarnas arbete - bli medlem

Vi har olika medlemskap för företagare och privatpersoner - räkna ut vad ditt medlemskap kostar