podcast news play företagaren I media förmån faq

Minst & flest - En viktig bok om soloföretagare

Små företag har stor betydelse. Jättestor betydelse! Mycket större än vad de får uppskattning och erkännande för. Och mest betydelsefull är såklart personen bakom företaget; initiativtagaren, risktagaren, utvecklaren och doern. Företagaren!

I den här boken från Företagarna om soloföretagare kan du låta dig inspireras och lära dig av 50 soloföretagares vardag. Visste du till exempel att:

  • 74 % av alla företag i Sverige är soloföretag
  • I snitt bidrar soloföretag med 12 % av de kommunala skatteintäkterna
  • IVästra Götalandsregionen motsvarar det fler än 800 miljoner skolluncher.

Soloföretagare är viktiga, men en grupp av företagare som ofta glöms bort i företagarfrågorna. Det vill vi på Företagarna ändra på! Längre ner på sidan kan du läsa våra interjvuer med soloföretagare.

 

 

  Klicka här för att bläddra i boken Minst & Flest!

 

 

Sedan vi lanserade boken under våren 2017 har ungefär 700 politiker i Västra Götaland fått varsitt exemplar och bättrat på sina kunskaper kring soloföretagares betydelse för vår gemensamma välfärd. Såväl lokalpolitiker i kommunstyrelser som regionpolitiker och riksdagspolitiker från regionen har fått upp ögonen för den här stora gruppen av företagare och hur mycket skatteintäkter de genererar till kommunerna. 

De soloföretagare som vill anställa, vilket en femtedel vill, upplever en större tröskel att ta steget och göra det. För samhället är det viktigt att företagare vågar anställa. Småföretagens anställda står för de sammantaget största skatteintäkterna till landets kommuner. Som grupp bidrar de mer till välfärden än de grupper som är anställda i stora företag, i offentlig sektor eller i övriga sektorer på arbetsmarknaden. Det visar en unik analys som Företagarna presenterar i rapporten Välfärdsskaparna. I den sammanställs skatteintäkterna sektor för sektor i landets samtliga 290 kommuner.  Läs Välfärdsskaparna här.

Mer till dig som är soloföretagare

Från A-Ö för soloföretagare

Tipsen till dig som driver företag utan anställd

Driva eget företag

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.