För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Möt Fredrik Wendt, styrelseledamot i Företagarna Mark och grundare av Markshow

Vem är Fredrik Wendt? Jag är Designer/Delägare i Wendt Sweden AB, Musiker/delägare i Partybandet i Kinna HB, Designer/Delägare i W8 Hotel Design Group AB - Min roll i styrelsen är att gärna hitta konkreta lösningar och agera nu. Grundaren till Markshow.

Hur uppkom idén med Markshow?
 - Markshow kom till när vi stod på Scandinavium och spelade med bandet på Gothia Cup och såg då hur många duktiga markbor som var involverade.  Samma år, 2008, skar politikerna ner på det estetiska programmet på vårt gymnasium, vilket jag tycker är lite tokigt, för det är ju ofta de estetiskt lagda personerna som vet i tidig ålder vad de vill och dessutom har en talang som vi vuxna borde pusha dem för att fortsätta med.  

Vi kom då på idén i Wendt Sweden som jag och min fru Catrin äger, att tillsammans med partybandet.nu och dess kontakter med artister,  eventleverantörer på stort ljud, ljus och scen skapa en stor show/fest en gång om året i vår Tennishall tillsammans med olika program på gymnasiet och de som då går sitt sista år.  Först och främst tänkte vi på att lyfta fram alla de ungdomar som spelar musik och sjunger för att de skulle kunna få stå på en riktigt stor scen med ätande glad publik, detta skulle då kunna bli som ett CV in i arbetslivet.  Sedan spann vi vidare med att restaurangprogrammet kunde servera, göra mat mm.  Byggprogrammet kunde lägga golv, bygga scen samt ev. barer.  Media linjen kunde marknadsföra tillsammans med UF företag samt sedan filma allt och sedan lämna till alla elever via en CD samt en bok med bilder. 

Vi gjorde allt detta ideellt vid sidan om våra ordinarie jobb och det var väldigt tufft att få ihop allt.  Då kom tanken upp att vi kunde lyfta fram årets företagare betydligt bättre än vad vi gjort tidigare, jag tog upp detta vid ett flertal tillfällen och till slut blev det verklighet och idag lyfter vi fram många olika kategorier tillsammans med Estetelever och dansare från Dansskolan, Danskompaniet i Mark och i samband med detta och gör  vi en riktig Gala där vi alla markbor kan vara stolta över vad vi har i Mark. 


Vad är det som driver dig i ditt företagande?  Att skapa något nytt till mina kunder och responsen som jag får när de blir nöjda. Friheten, livsstilen och inga ramar.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.