headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
Poddavsnitt för dig som är entreprenör eller drömmer om att driva företag.

Företagspoddar - sju avsnitt för dig som är företagare eller entreprenör

13 jul 2020
Varje vecka släpper vi #företagarpodden, en podd av och om småföretagare. Här har vi valt ut årets mest lyssnade avsnitt som handlar om entreprenörer, framtidsmöjligheter, företagares privatekonomi och att driva företag på Gotland 2020. Vi har även träffat Swedbanks vd, Årets finansiella folkbildare och en av Sveriges mest kända krögare.

Günther samtalar med Nancy Yussef som driver flera företag inom restaurang och frisörs-branschen. Hon är dessutom ordförande i Företagarnas lokalförening i Gotland och har blivit utsedd till Gotlands mest företagsamma person. Till avsnitt 226.

Troed Troedsson är samhälls- och framtidsanalytiker som sedan 90-talet skapat organisations- och framtidsmodeller för många stora företag. Han är känd för sin kunskap om organisationsutveckling och sitt raka och enkla sätt att framföra sina åsikter på. Günther och Troed diskuterar framtiden, vad händer efter corona?  Till avsnitt 227.

Vill du lyssna på något annat av våra 437 avsnitt så hittar du #företagarpodden här! 

Jens Henriksson är sedan den 1 oktober 2019 vd på Swedbank och har tidigare varit vd för Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har suttit i styrelsen för internationella valutafonden, IMF i Washington. Han gästar veckans avsnitt tillsammans med Sparbankernas vd Ewa Andersen. Till avsnitt 231.

Günther får besök i studion av Annika Dopping. Hon är känd för många som folkbildare, programledare och tv-producent. Idag driver hon ett eget produktionsbolag och en kommunikationsbyrå och är ofta anlitad som moderator, föreläsare, filmproducent och kommunikationskonsult. Till avsnitt 225.

Günther fick besök i studion av krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Han har fått priser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. I podden berättar han om hur du ska tänka som krögare för att klara krisen och ger sina bästa tips till aspirerande företagare.  Till avsnitt 224.

Ledarskapsexperten Svante Randlert gästar podden och pratar med Günther om vad som krävs för att du som företagare ska bli bättre på att leda andra för att skapa resultat när omvärlden förändras i en rasande takt. Han programleder podden Chefssnack och är aktuell med boken Drömledarskapet efter 2020. Till avsnitt 218.

Günther Mårder får besök av ekonomijournalisten, författaren och föreläsaren Annika Creutzer. Hon har tidigare varit chefredaktör på Privata Affärer, privatekonom på Skandiabanken och är sedan många år Plånboken i P1:s privatekonomiska expert. Hon har flera gånger prisats för sitt arbete både som föreläsare, folkbildare och journalist samt korats till Årets Finansiella folkbildare. Till avsnitt 219.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap