För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

ROT-upproret

När regeringen lade sitt förslag om att minska ROT-avdraget till 30 procent reagerade våra medlemmar med ilska. Därför skapade vi #rotupproret på bland annat Facebook och uppmanade våra medlemmar att skicka in sina verktyg till finansministern Magdalena Andersson.
Rotupproret

Vi vill ha tillbaka ROT-avdraget på 2015 års nivå.

1 januari 2016 ändrades reglerna för ROT-avdrag. Under samlingsnamnet #rotupproret opinionsbildar vi för att få regeringen att tänka om och se till att jobben blir fler, inte färre.

I en undersökning som SIFO gjorde på uppdrag av oss 2014, sade 49 procent av företagarna att en minskning av ROT skulle leda till att de skulle behöva säga upp personal. Och hela 18 procent att de skulle få lägga ner verksamheten. Det får allvarliga konsekvenser för människor i hela landet, när de riskerar att bli utan jobb och inkomster.

#rotupproret 2015

Under 2015 visade företagare från hela landet sitt missnöje inför ändringarna som då inte ännu genomförts. Remissrundan är slut och ett antal tunga instanser kritiserade förslaget om ROT-ändringarna. Läs mer om det här!

Företagarna har också yttrat sig i ärendet vilket du kan läsa om här.

Vi protesterade också genom att skicka in de arbetsverktyg företagen inte kommer ha nytta av längre efter sänkningen ROT-avdraget, till Magdalena på Finansdepartementet. Det följde med ett brev där vi förklarar hur en sänkning av ROT-avdraget kommer påverka företagarens verksamhet!

Exempel på text till följebrevet:

Hej! Jag heter XX och jag driver företaget XX. Regeringen vill minska ROT-avdraget. Jag undrar om finansminister Magdalena Andersson inser vad det kommer att innebära i verkligheten? Mitt företag, jag själv och mina anställda kommer att påverkas av ett sänkt ROT-avdrag på följande vis: XX. Tyvärr kommer då färre verktyg att användas i mitt företag. Jag protesterar därför genom att skicka ett av mina verktyg till Magdalena för att protestera mot förslaget om att minska ROT-avdraget.Jag vill även ställa frågan XX?Mvh XX
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.