För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagare om nya rut - inte lönt att fortsätta

När regeringen berättade att de tänkte sänka RUT-taket valde Annika Hedström att ta bort flera av de tjänster hon erbjöd. Det var inte lönt att fortsätta, trots att beslutet gjorde kunderna besvikna.
Rut

Annika Hedström bedrev RUT-tjänster i sitt företag mellan 2009 fram till i april i år. Företaget utförde städning, krattning och snöskottning till privatkunder men efter regeringens avisering om sänkt tak kände hon inte längre att det fanns en framtid i RUT. Därför ställde hon om så att företaget nu enbart bedriver hemtjänstverksamhet.

– Jag tycker att RUT generellt sett är en bra idé som gynnar både kunderna och företagen. När vi hörde om sänkningen tyckte jag inte längre att det var lönt att fortsätta. Samtidigt växte vår verksamhet inom omvårdnadstjänster så då passade jag på att ställa om företaget, säger Annika Hedström.

Sade upp kontrakt

Som tur är har Annika inte behövt säga upp personal utan de som utförde RUT-tjänsterna innan arbetar nu inom hemtjänstverksamheten. Bland hennes kunder hördes besvikna röster när kontrakten sades upp, de hade varit mycket nöjda med både RUT som idé och arbetet som Annikas anställda utförde. Annika själv tycker inte att RUT är något för att skapa en bättre välfärd.

– Jag tycker att det är ett sätt att hjälpa dem som har arbetat och som fortfarande arbetar att få lite hjälp och trivsel i tillvaron, säger hon.

"Sänk avgifterna för arbetsgivare"

För att få fart på Företagssverige har Annika några medskick till politikerna.

– Det behövs det ett bättre lärlingssystem och lägre arbetsgivaravgifter, då skulle fler komma ut i arbete, vilket skulle gynna oss alla, säger hon.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.