För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur ska jag tänka när det gäller finanisiering? Här är ett gott råd!

Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg ger råd kring finansiering av företag i tidningen Starta och driva företag. Ordning på ekonomin, är ett ledord.
Finansiering av företag.

Att hitta medel och finanisering för att kunna starta eller utveckla sitt företag är ett problem många företagare står inför. När tidningen Starta och Driva företag skrev om frågan nyligen bad de Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg ge goda råd på temat.

Hans främsta tips till nya företagare när det kommer till finansiering är att ha ordning på ekonomin.

Daniel Wiberg Företagarna

– Det kan låta självklart. Att tydligt kunna redovisa verksamhetens siffror över tid underlättar bankens riskanalys och därmed förbättras företagarens förhandlingsläge.

– Många företag har en lojal och långvarig affärsrelation med sin bank, en ökad rörlighet skulle säkert löna sig för många, men då är det viktigt att själv ha koll på ekonomin i företaget. Det underlättar förhandlingen med bankerna, säger Daniel Wiberg till tidningen.

Vartannat företag har problem med finansiering

Företagarna arbetar kontinuerligt för att bevaka småföretagares möjligheter när det gäller finansiering. Företagarnas finaniseringsrapport från 2015 berättar att vartannat småföretag säger att de har svårt att finansiera löpande verksamhet och tillväxt.

Främst handlar det om att småföretag har svårt att få banklån för investeringar och att de, då lån beviljas, får betala betydligt högre räntor än storföretag och hushåll.

Detta är ett stort tillväxthinder - de senaste två decennierna har fyra av fem nya jobb skapats i småföretag.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.