podcast news play företagaren I media förmån faq
Günther Mårder tillsammans med experterna Lotta Mauritzson och Carl Önne.

#Företagarpodden #194: Så skyddar du dig mot IT-brott

Allt fler företagare drabbas av IT-brott. Men med rätt skydd kan du stärka din egen och firmans säkerhet. I veckans avsnitt får de veta allt du behöver för att undvika att bli utsatt.
Varje år i oktober arrangeras Informationssäkerhetsmånaden på initiativ av EU-kommissionen. På uppdrag av regeringen har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med Polisen skapat en säkerhetskampanj som sprids under oktober månad bland annat i samarbete med Företagarna.
 

Var fjärde IT-brottsutsatt företagare har drabbats av så kallad ransomware. Vad är det för något och vad gör man om man skulle drabbas? Det är bara några av de viktiga frågor om IT-brott som besvaras i veckans avsnitt.

Günther får besök i studion två experter som jobbar dagligen med att motverka bedrägerier och stärka tryggheten så att färre drabbas. Lotta Mauritzson är brottsförebyggare på Polisens nationella bedrägericenter (NBC) med över 25 års erfarenhet av brottsförebyggande arbete. Podden gästas även av Carl Önne, informationssäkerhetsspecialist på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som arbetar med att förnya metodstödet för systematiskt riskbaserat informationssäkerhetsarbete. Lyssna nu!
 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.