headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

#Företagarpodden #177: Hur mår Sveriges småföretagare?

I veckans avsnitt berättar vi allt du behöver veta om hur småföretagare egentligen mår. Vad får de att må pyton? Och vad gör de lyckliga? Lyssna nu!

Företagare är mer nöjda med sina liv än de som är anställda, det visar en ny rapport som Företagarna tagit fram tillsammans med Umeå universitet. Med vad beror det egentligen på? Och hur kan vi göra så att företagare mår ännu bättre?


Veckans gäst är Lina Skandevall, ansvarig för branschförbundskansliet på Företagarna samt ägare och vd för kommunikationsbyrån Skandevall Media.

Bakom näringslivets utveckling och företagens villkor finns människor av kött och blod. En halv miljon svenskar har sitt företag som huvudsaklig sysselsättning. Fyra av fem jobb skapas i små företag och småföretagen och deras anställda står för den största andelen av kommunernas skatteintäkter i 208 av 290 kommuner.

Tillsammans med sociologiska institutionen vid Umeå universitet har vi på Företagarna tittat närmare på hur dessa jobbskapare, samhällsbärare och välfärdsbyggare egentligen mår. Dela gärna med dig av din åsikt i sociala medier med hashtagg #Företagarodden

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss i SPOTIFY, PODCASTER eller på SOUNDCLOUD