För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#Företagarpodden #177: Hur mår Sveriges småföretagare?

I veckans avsnitt berättar vi allt du behöver veta om hur småföretagare egentligen mår. Vad får de att må pyton? Och vad gör de lyckliga? Lyssna nu!

Företagare är mer nöjda med sina liv än de som är anställda, det visar en ny rapport som Företagarna tagit fram tillsammans med Umeå universitet. Med vad beror det egentligen på? Och hur kan vi göra så att företagare mår ännu bättre?


Veckans gäst är Lina Skandevall, ansvarig för branschförbundskansliet på Företagarna samt ägare och vd för kommunikationsbyrån Skandevall Media.

Bakom näringslivets utveckling och företagens villkor finns människor av kött och blod. En halv miljon svenskar har sitt företag som huvudsaklig sysselsättning. Fyra av fem jobb skapas i små företag och småföretagen och deras anställda står för den största andelen av kommunernas skatteintäkter i 208 av 290 kommuner.

Tillsammans med sociologiska institutionen vid Umeå universitet har vi på Företagarna tittat närmare på hur dessa jobbskapare, samhällsbärare och välfärdsbyggare egentligen mår. Dela gärna med dig av din åsikt i sociala medier med hashtagg #Företagarodden

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.