För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#Företagarpodden 154: Nytt år – nya lagar & regler

Välkommen till årets tredje avsnitt av Företagarpodden! Günther och Julia går igenom vilka nya lagar och regler som du som driver företag bör känna till.

Sedan årsskiftet har en rad nya lagar och regler börjat att gälla. I podden får du koll på vad som hänt och kommer att hända framöver med bolagsskatten, vad arbetsgivardeklaration på individnivå betyder och vad karensavdrag innebär – och mycket mer.

Lyssnaren Andreas extraknäcker som tavelmålare och undrar om det vore ekonomiskt fördelaktigt att starta ett aktiebolag för att sälja tavlor och prints av dem. Han får ett utförligt svar utifrån moms och andra skatter.

I förra avsnittet efterlyste Julia hjälp med att säkerställa om hennes jacka är äkta päls eller inte – hur har det gått? Och varför vill Günther ha en gammal rävboa? Svaren får du i podden.

Sist men inte minst inleder Julia och Günther med att tipsa om en rad spännande tjänster att söka hos Företagarna och Venture Cup. Lyssna nu!

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.