headphones newspaper video-player
#företagarpodden, podcasten för entreprenörer. Del 122.

Egenanställning och vinster i välfärden i #företagarpodden 122

Vinst i välfärden, för- och nackdelar med egenanställning, bolån som ny företagare och skatt på sjukvårdsförsäkringar. Välkommen till ännu ett fullmatat avsnitt av podden som gör dig som företagare lite mer up to date!

En lyssnare funderar på om egenanställning är ett bra sätt för henne att komma i gång med sin verksamhet. Julia och Günther reder ut för och nackdelar med att låta någon annan sköta företagandet åt dig om du är egenanställd, jämfört med att starta ett aktiebolag direkt.

Innan dess, dessutom:

Bolån som nybliven företagare, hur?

Hjälp! En lyssnare får svar.

Vinster i välfärden ...

... är en superhet valfråga som väcker känslor. Men är den typiska välfärdsföretagaren en riktig Krösus Sork som skickar stora övervinster till skatteparadis, eller hur ser verkligheten ut egentligen? Hint: Inte så.

Günther och Julia analyserar debatten som pågår och Günther spår hur frågan kommer landa efter valet. Och, därför bör man prata nettomarginal och inte fortsätta med feltänket vinst på sista raden när man mäter vinsterna.

Och inte minst: Så kan du runda den nya vårdskatten ...

... om du är snabb!

Günthers vinst i välfärden - videoutmaning:

Utmanar du Günthers vinst i välfärdens-argumentation i avsnitt 122 av #företagarpodden?

Gör ett videoinlägg på instagram eller Twitter och tagga #företagarpodden så kommer Günther göra ett inlägg som svar. Kör hårt!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD