För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Ett Hemnet eller Blocket för virke #företagarpodden 128

Veckans sommargäst har med Virkesbörsen gett sig in på att digitalisera en bransch som hittills stannat i det analoga - skogsindustrin. Lyssnarfrågan handlar om det är smart att locka kunder med låga priser som ny företagare?
Adam Aljaraidah, 26, grundare av Virkesbörsen.

Och så tar vi upp frågan semester som företagare. Finns det? 25 procent av företagare har möjlighet att ta ut 4 veckors semester, något som man som anställd har rätt till. Detta är extra påtagligt för småföretagare särskilt utan många anställda.

Sommargästen – Adam Aljaraidah, vd Virkesbörsen

"Ett Hemnet eller Blocket för virke" kallar han sin oberoende och fristående digitala marknadsplats för köp och sälj av virke. Det blir ett samtal om hans väg från uppväxten i Örebro till entreprenörskapet, om digitalisering och om skogsindustrin som bransch.

- Vår vision är att skapa en enkel, transparent och lönsam virkesmarknad för alla dess aktörer. Vi på Virkesbörsen har en lång erfarenhet av skogsindustrin och brinner för att förbättra virkesmarknaden, säger Adam.

Läs mer: Adam är en av de unga entreprenörerna på tidningen Företagarens 103 unga-lista. 

Veckans lyssnarfråga:

Hej Företagarpodden! Jag har ett nystartat företag inom skönhetsbranschen. Det handlar om massage, manikyr, hårvård, etc. Jag sitter just och planerar hur jag ska få in mina första kunder. En del tipsar mig om att ha startpriser som är billiga för att få in kunder och menar att det alltid funkar och sen kan man höja eftersom. Hur mycket billigare behöver det vara?

Och när i tid kan jag höjda priserna till normalt? Jag kan ju inte behålla låga priser för alltid om jag ska leva på det här också. Eller har ni andra bra få in första kunderna-tips? /Ewa

Dessutom efterlyser Günther ett företag vid sidan av vägen mellan Luleå och Piteå som han tror kan hjälpa Ewa som ställt lyssnarfrågan. Hör du avsnittet, hör av dig till podcast@foretagarna.se!

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.