headphones newspaper video-player
Adam Aljaraidah, 26, grundare av Virkesbörsen.
Adam Aljaraidah, 26, grundare av Virkesbörsen.
Mattias Bardå.

Ett Hemnet eller Blocket för virke #företagarpodden 128

18 jul 2018
Veckans sommargäst har med Virkesbörsen gett sig in på att digitalisera en bransch som hittills stannat i det analoga - skogsindustrin. Lyssnarfrågan handlar om det är smart att locka kunder med låga priser som ny företagare?

Och så tar vi upp frågan semester som företagare. Finns det? 25 procent av företagare har möjlighet att ta ut 4 veckors semester, något som man som anställd har rätt till. Detta är extra påtagligt för småföretagare särskilt utan många anställda.

Sommargästen – Adam Aljaraidah, vd Virkesbörsen

"Ett Hemnet eller Blocket för virke" kallar han sin oberoende och fristående digitala marknadsplats för köp och sälj av virke. Det blir ett samtal om hans väg från uppväxten i Örebro till entreprenörskapet, om digitalisering och om skogsindustrin som bransch.

- Vår vision är att skapa en enkel, transparent och lönsam virkesmarknad för alla dess aktörer. Vi på Virkesbörsen har en lång erfarenhet av skogsindustrin och brinner för att förbättra virkesmarknaden, säger Adam.

Läs mer: Adam är en av de unga entreprenörerna på tidningen Företagarens 103 unga-lista. 

Veckans lyssnarfråga:

Hej Företagarpodden! Jag har ett nystartat företag inom skönhetsbranschen. Det handlar om massage, manikyr, hårvård, etc. Jag sitter just och planerar hur jag ska få in mina första kunder. En del tipsar mig om att ha startpriser som är billiga för att få in kunder och menar att det alltid funkar och sen kan man höja eftersom. Hur mycket billigare behöver det vara?

Och när i tid kan jag höjda priserna till normalt? Jag kan ju inte behålla låga priser för alltid om jag ska leva på det här också. Eller har ni andra bra få in första kunderna-tips? /Ewa

Dessutom efterlyser Günther ett företag vid sidan av vägen mellan Luleå och Piteå som han tror kan hjälpa Ewa som ställt lyssnarfrågan. Hör du avsnittet, hör av dig till podcast@foretagarna.se!

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss i SPOTIFY, PODCASTER eller på SOUNDCLOUD

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD