För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hantera svåra personalärenden rätt #företagarpodden 104

Hur långt sträcker sig arbetsgivarens ansvar om en anställd dricker för mycket? Kan en försäkring hjälpa till? Och vad ska man konkret göra? Vår expert på arbetsrätt ger råd.
Avsnitt 104: Vad gör man om en anställd dricker för mycket?

Denna gång handlar det om ett inte sällan känsligt ämne som väcker många frågor hos företagare med anställda: medarbetare som på något vis är i behov av rehabilitering.

Kan problem orsakade av en sjukdom leda till uppsägning? Tar arbetsgivaren över ansvaret för rehabilitering av skador eller sjukdomar den anställde hade vid anställningens början? Hur mycket kan det kosta? Hur hjälper man på bästa sätt en anställd tillbaka till god hälsa igen?

Vad gör man om det är chefen som har alkoholproblem? Och inte minst, varför är det så viktigt att arbeta förebyggande med hälsofrågor för anställda?

Till Julia och Günthers hjälp kommer Företagarnas expert på arbetsrätt, Lise-Lotte Argulander.

Men innan dess svarar programledarduon på frågan om hur man gör reklam, billigt! Varpå Günther ger sina bästa tips för att lyckas med marknadsföring genom blogg eller podcast.

Taggar
Riks Guide
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.