För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#metoo - förebygg sexuella trakasserier på företaget

Vi har vigt hela programmet åt #metoo-kampanjen med fokus på sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Viktig lyssning för dig med anställda i företaget. Gäst är Företagarnas specialist på arbetsrätt.

Det blir en snitslad bana genom detta allvarliga ämne, där det diskuteras arbetsgivarens ansvar, hur förebygger man att trakasserier förekommer och hur hanterar man det om det ändå uppstår? Och finns det någon definition på när skämt går över gränsen och är trakasserier?

"Alla arbetsgivare, från den första anställda, har ett ansvar att arbeta med de här frågorna. En bra arbetsgivare arbetar förebyggande med det här."

Julia Selander och Günther Mårder gästas av Lise-Lotte Argulander, arbetsrättsspecialist på Företagarna, som hjälper till att reda ut hur dessa ofta känsliga frågor kan hanteras, med fokus på lyssnarfrågor som kommit in. De delar också med sig av egna reflektioner på ämnet.

Fråga och kommentera!

Vill du kommentera avsnittet - kanske har du en upplevelse att dela med dig av - eller ställa en fråga du vill att Julia och Günther ska diskutera? Twittra #företagarpodden eller skicka in din kommentar i formuläret på denna sida!

Fråga juristen direkt

Har du frågor på ämnet trakasserier, eller andra juridiska funderingar? Som medlem i Företagarna ringer du kostnadsfritt och får hjälp och stöd av Lise-Lotte och hennes kollegor på Företagarnas juridiska rådgivning. Läs mer här.

Taggar
Riks
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.