podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - dagsfärska nyheter om företag i hela Sverige

Företagarnas Digitala Mötesrum v. 39

Tema: Nya LAS & El-krisen – Vad kan det betyda för dig som företagare?

Den här veckan behandlar vi två stora och viktiga ämnen.
Först ut kommer vi få ta del av fyra viktiga förändringar i LAS och hur det kommer påverka anställningar och möjligheter att anställa tidsbegränsat. Där på kommer du som deltagare få tips på vad du måste tänka på från och med 1 oktober.

Efter LAS så kommer vi in i en annan fas. Här kommer vi få ta del av en genomgång av Företagarnas nye chefsekonom som går igenom läget kring El-krisen och vad Företagarna gör just nu i frågan och vad det kan komma att betyda för dig som företagare framöver.

Lise-Lotte Argulander
Expert arbetsrätt och arbetsmiljö

Hos Företagarna arbetar Lise-Lotte med rådgivning och med analys och opinionsbildningsfrågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Närmast kommer hon från en organisation inom Svenskt Näringsliv där hon arbetat som arbetsrätts- och arbetsmiljöexpert de senaste tio åren. Lise-Lotte driver också eget företag vid sidan av.

Johan Grip
Chefsekonom

Johan Grip ansvarar för analysen av samhällsekonomiska frågor av betydelse för företag och företagande.

Johan kommer närmast från en roll som chefsekonom på marknadsanalysföretaget Prognoscentret. Bland tidigare uppdrag finns bland annat senior ekonom på Riksbanken och departementssekreterare på Finansdepartementet.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.