podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarnas Digitala Mötesrum v.12 Tema: Brott mot företagare

Brottslighet och otrygghet kommer ständigt i topp i Företagarnas undersökningar av vilka frågor som är viktigast för landets företagare. Varje dag drabbas tusentals företagare och deras anställda av stölder, hot, inbrott och skadegörelse. Det är brott som sällan blir nyheter, men som en liten bit i taget raserar fundamentet för företagandet.

I rapporten Brott mot företagare 2022 som Företagarna släppte i måndags kartlägger vi företagares utsatthet för brott och hur deras kontakter med poliser ser ut. Den innehåller också konkreta förslag på åtgärder för att skydda företag mot kriminalitet.

Vi har med oss Pontus Lindström författare av rapporten och samt företagarnas expert inom området. Vi har även med oss Jan Olsson från polisen som är med och resonerar och tänker kring utfallet i rapporten.

Pontus Lindström, Expert brott mot företag & lokalt företagsklimat
Pontus arbetar för en mer företagsanpassad kommunal myndighetsutövning och ett bättre lokalt företagsklimat, samt att belysa företagens betydelse för välfärdens finansiering. Viktigt för Pontus är också arbetet med att visa på konsekvenser av brottslighet som drabbar företagare på nationell och lokal nivå. Pontus sitter även med i Företagarnas branschförbundskansli.

Jan Olsson, Polisen
Jan Olsson har arbetat som polis i 30 år varav 14 år som expert inom bedrägerier. Han var med och startade Nationellt Bedrägericentrum 2013-2014 och är sedan 3 år tillbaka på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3) som verksamhetsutvecklare/Preventionsansvarig.
Jan föreläser ett 40-tal gånger per år i Sverige och i Europa/USA. Han har ett medialt ansvar de senaste 12 åren, vilket resulterat i tusentals intervjuer.
Han deltar i det internationella polissamarbetet inom Europol, Interpol men även det internationella Private-Public-Partnership arbetet.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.