podcast news play företagaren I media förmån

Webinarium om höstens nyheter i korttidsstödet

Företagarna och Tillväxtverket bjöd den 27 oktober in till ett webinar med anledning av höstens nyheter i stödet för korttidsarbete.

Webinariet handlar om tre punkter som är viktiga för dig som har eller vill söka stöd till korttidsarbete:

  • Från och med 3 november 2021 går det att ansöka om stöd till korttidsarbete för perioden juli-september. Vi går igenom hur du söker stödet och vad som är viktigt för dig som företagare att tänka på.
  • Från och med 1 oktober är ansökan öppen till det ordinarie stödet för korttidsarbete. Det ordinarie stödet skiljer sig från stödet som gällt under pandemin, bland annat infaller en karens för vissa företag som haft krisstöd. Vi reder ut skillnaderna mellan stöden och vem som kan söka vad.
  • Från och med årsskiftet införs nya regler för begäran om ny avstämning. Företag som missat en avstämning kan då begära en ny avstämning och på så sätt eventuellt slippa återbetala stödet i sin helhet. Vi förklarar vilka som kan ansöka om detta.

Medverkande: Laura Brandell Tham, Tillväxtverket, Günther Mårder, vd Företagarna och Lise-Lotte Argulander, expert arbetsrätt Företagarna. 

Tillväxtverkets presentation under webinariet hittar du här.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.