För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

LIVE-klipp: "De som agerar nu blir framgångsrika"

Per Schlingmann gästar Företagarna LIVE och berättar i detta klipp om varför nu är tiden att agera som företagare.

Den anpassningsbara och kreativa företagaren - framtidens vinnare? Vad är din spaning utifrån den här rubriken?

– Spaningen är att så var det tidigare, så är det nu och så kommer det vara. Kreativiteten och förmågan att utvecklas och bestämma sig för om man ska vara företagaren som testar det nya eller vara extremt snabb på att adaptera och ta till mig sådant som andra gör. Det har blivit mycket viktigare.

– Det som sker just nu är att det finns de, som i början av krisen, tänkte mycket på hur kommer det bli sen? Hur ska jag nu anpassa mig till hur det blir sen?

– Jag tror att det här är en kris som på olika sätt kommer bli utdragen. De som agerar nu tror jag kommer bli framgångsrika. Jag skulle vilja lägga till, förutom kreativitet, förmågan till innovation – kundrelationer. Att hålla i kundrelationerna, även om man exempelvis jobbar inom restaurang eller besöksnäring och har fått ett väldigt starkt fall, att ändå fortsätta jobba med relationer.

– Det finns ett intressant exempel; en engelsk/asiatisk kedja som har asiatisk mat, de har också börjat med takeaway och det är inte bara för att tjäna pengar utan för att hålla i kundrelationen.

– Vi är otroligt kräsna som kunder och konsumenter och nu gäller det att hålla i, att vara innovativ och se till att kunden får lite samma upplevelse fast man fysiskt inte kan uppleva det.

Hela sändningen ser du här: LIVE: Den anpassningsbara och kreativa företagaren - framtidens vinnare?

Taggar
Riks
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.