För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

”Sommarförsäljningen gick över förväntan”

En ny försäljningsstrategi gjorde att verksamheten gick bättre än väntat för Gillis Dahlström som driver Arontorps kroppkakor.
Publicerad 11 nov 2020

Ett rekordsnabbt bygglov har bidragit till att restaurangägaren Gillis Dahlström på öländska Arontorps Kroppkakor & Mat ser ganska positivt på framtiden.

– Det är lite för tidigt att säga hur året kommer att gå, men sommaren gick bättre än förväntat, säger han.

När pandemin slog till i våras insåg Gillis Dahlström att köerna för att handla hans uppskattade kroppkakor var ett problem.

– Många av våra kunder är 60+ och personal från hemtjänsten är ofta här och hämtar mat. Jag såg hur de stod i kön med alla andra och tänkte att det där känns inte bra. Varken för oss eller dem, sade han när Företagaren träffade honom i våras.

Lösningen blev en drive-in där kunderna kan sitta tryggt i egna bilar medan de beställer sina måltider. Utbyggnaden blev verklighet tack vare en rekordsnabb bygglovshantering hos tjänstemännen i Mörbylånga kommun. Det tog bara fyra dagar att få alla tillstånd på plats.

En ekonomisk utmaning som Gillis Dahlström delar med andra i besöksnäringen är att försäljningen under högsäsongen, 10–12 veckor på sommaren, ska ge tillräckligt för att överleva under lågsäsongen.

– Vi har stoppat det stora försäljningstappet och har nu åter samma månadsförsäljning som året innan och det är mycket tack vare en snabb omställning och nybyggnationen av vår drive-in som snabbt blev populär, säger Gillis Dahlström.

Arontorps Kroppkakor & Mat har inte kunnat utnyttja något stödpaket förutom de tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter och sjuklönelättnader som omfattar alla företag.

Fler nyheter från Företagarna