headphones newspaper video-player

Möt grundaren av AI-bolaget All Ears

Tor Rauden Källstigen, grundare och vd för AI-tjänsten All Ears (tidigare Signal Signal) gör talad media till sökbar text. Nu växer företaget så det knakar.
Publicerad 13 feb 2019

”Vi har tagit för givet att talade medier ska vara sökbara”

All Ears har kallats ”Google för ljud”. Vad är det ni gör?

– Vi hjälper företag att få koll på vad som sägs om dem och deras konkurrenter i poddar, radio, tv och Youtube. En halv miljon källor bevakas varje dag och hundratals timmar av ljud transkriberas automatiskt innan vi analyserar det och levererar en rapport till kunden.

Hur fick du idén till tjänsten?

– Jag jobbade i pr-branschen och hjälpte företag just med hur det pratas om dem i såväl ny som gammal media. Utöver det producerade jag musik och poddar och insåg hur mycket bra, smalt innehåll det finns i poddvärlden – alltifrån en korean som recenserar choklad till begravningsbyråers berättelser. Det vore kul att hjälpa människor att navigera i allt innehåll, kände jag. Vi har bara tagit för givet att talade medier inte ska vara sökbara.

Ni fick snabbt in stora kunder?

– Vi lanserade tjänsten hösten 2016 och fick tidigt Postkodlotteriet, Max Burger, Svensk Handel och Svenska Spel som kunder. I dag är vi 11 personer i bolaget och har runt 600 användare. Systemet funkar lika bra oavsett om det gäller azerbajdzjansk tv eller mexikansk radio. Så på sikt finns vi på fler marknader och en sökmotor för talad media är bara en första tillämpning.

Har även små företag nytta av tjänsten?

– Vi hjälper mindre företag som vill nå ut, via insikter om hur det pratas om branschen och konkurrenter. Vi hittar relevanta samarbetspartner så att de första viktiga strategiska stegen bygger på gedigna insikter och fakta.

Vad är er största framgångsfaktor hittills?

– Vi har varit väldigt inlyssnande mot våra första kunder. Det gäller att alltid vara omsorgsfull med vår egen tid, både den närmaste minuten och in i framtiden. Vad ska vi vara om fem år? Dessutom har vi varit noga med hur vi rekryterat. Att hitta duktiga människor i den takt vi behöver, från utvecklare till kommunikatörer, är en av våra största utmaningar.