För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Från misslyckanden till App-drottning

Susanne Birgersdotter, serieentreprenör och app-drottning, är en av huvudtalarna på roadshowen Misstagens Mästare som bland annat kommer till Halmstad.
Publicerad 31 okt 2018
Suzanne Birgersdotter berättar om misstag och framgångar.

Har du gjort många misstag?

– Ja, min karriär som entreprenör har varit som en berg-och-dalbana. Jag har gått från att bli titulerad app-drottning efter storsuccéer på App Store till att drabbas av finansiärer som drar sig ur i sista minuten – samtidigt som jag står med 14 anställda och 80 000 kr på bankkontot. Jag har blivit sjukt luttrad genom åren.

Hur har misstagen påverkat dig?

– Visst, det låter kanske lite klyschigt, men jag har verkligen lärt mig mycket av mina misstag. Jag hade inte varit så duktig på att bygga bolag som jag är utan alla smällar som har drabbat mig under åren. Inte minst har jag blivit bättre på att göra min hemläxa, reflektera och granska framtida samarbetspartner innan jag slänger mig in i nya projekt.

Har du förändrats som person?

– Absolut, jag försöker acceptera problem och motgångar på ett annat sätt än tidigare. Förr så tryckte jag undan det obehag som motgångar kan orsaka, i dag pratar jag om dem.

Du är en av huvudtalarna på Misstagens Mästare i Halmstad. Vad ska du berätta?

– Jag ska berätta hur man hamnar på första plats hos App Store utan att kunna programmering, vad som krävs för att få kända investerare att tro på din produkt och hur det är att vara kvinna i en mansdominerad spelvärld.

Vad håller du på med just nu?

– Förutom att planera mitt framträdande på Misstagens Mästare så har jag flera andra föreläsningar inplanerade runt hela världen, jag ska släppa en ny bok senare i höst och så ska jag spela in ett avsnitt för TEDx.

Fakta om Misstagens Mästare

➔ Lyssna på när några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer delar med sig av sina misstag och framgångssagor under en inspirerande halvdag. Övriga talare under turnén är bland andra Pär Johansson, Frida Boisen och Fabian Bengtsson. Misstagens Mästare kommer till Piteå den 6 november och Halmstad den 13 november. Mer om programmet och biljetter hittar du på www.misstagensmastare.se

Fler nyheter från Företagarna