För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Succéturnén har kommit i mål

Företagarnas stora valturné har besökt 36 orter i hela landet. Här är några av höjdpunkterna.
Publicerad 23 aug 2018
Företagarnas vd Günther Mårder var en av de som reste runt på Företagarnas valturné. Foto: Emil Nordin.

Företagarnas nationella valturné har satt företagarfrågorna i fokus. Kompetensförsörjning, regelbörda, finansiering, integration och arbetsrätt är några av de utmaningar som har diskuterats under debatter mellan företagare och politiker från Malmö i söder till Luleå i norr.

Efter 900 mil på svenska vägar är det dags för turnéchefen Anna Libietis att sammanfatta resan som inkluderade 36 orter.

– Turnén har varit väldigt lyckad. Vi har lyft våra viktigaste budskap till politikerna, men också fått dem att verkligen tänka till kring vad de kan göra för att skapa ett bättre företagsklimat, både lokalt och nationellt.

Och Anna Libietis ser valturnén som en långsiktig investering:

– Vi har satt, och kommer att fortsätta sätta småföretagen och jobbskapandet på agendan inför valet, men vi har också byggt relationer med politiker över hela Sverige som blir värdefulla i det fortsatta arbetet under nästa mandatperiod.

Mål i Östersund
Efter 900 mil på svenska vägar rullade Företagarnas valbuss in i Östersund för det sista valmötet den 5 juni. Bakom ratten satt som vanligt Rolf Vestin, turnéns trygga chaufför som hade hängt med sedan starten i Helsingborg i slutet av februari.

Hetaste mötet
Relationer mellan företagare och kommunala tjänstemän diskuterades i rekordvärme i Gävle, 7 maj.

Larmet gick
I Stockholm (20 april) arrangerades valturné och Misstagens mästare på samma scen på Nalen. Men brandlarmet gick och lokalen fick utrymmas. Föredragshållaren Svante Randlert var dock så intressant att alla gäster kom tillbaka när faran var över. Och ja, det hade brunnit i köket.

Räddade gymnasiet i Sunne
När valturnén kom till Sunne den 16 april blev nedläggningshotade gymnasieutbildningar den hetaste debattfrågan. Företagarnas lokalförening och Företagarna Värmland mobiliserade opinionen – och utbildningarna blir kvar!

Engagemang i Nora
Valmötet i Nora den 10 april lockade 70 företagare – klockan sju på morgonen!

Företagare gör skillnad
När valbussen gjorde ett stopp i Skillingaryd den 12 mars fick politiker se hur lokala företagare bidrar till att ge nyanlända ungdomar en chans till utbildning och jobb. Integration som fungerar.

Regelbörda i Göteborg
Valbussen tog politiker, entreprenörer och media till Ballograf, ett företag som nu tvingas flytta tillverkningen från Göteborg till följd av regelkrångel.

Snökaos i syd
Företagarnas valturné möttes av snökaos i Skåne och Blekinge när turnébussen rullade ut i månadsskiftet februari/mars.

Turnén i siffror
Företagarnas valturné är en av organisationens största arrangemang genom tiderna. Samtliga regionkontor och en mängd föreningar deltog i valturnén.
Några nyckeltal:
1 518 deltagare i de publika debatterna.
271 politiker från alla partier debatterade.
45 företagsbesök arrangerades.
36 orter besöktes.
25 medarbetare från rikskontoret var
ute under turnén.
20 livesändningar.
1 specialdesignad turnébuss för Företagarna följde med under hela resan.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna