För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Så prutar du på bankräntan

Företagarnas medlemmar sparar i snitt 25 000 kronor per år med hjälp av medlemsförmånen Räntekollen. En förmån som gör besöker hos banken lite enklare.
Publicerad 11 dec 2017
Småföretagaren Anders lyckades pruta rejält på företagets räntekostnader.

Många av Företagarnas medlemmar betalar för höga bankräntor. Det visar Företagarna räntekoll, en tjänst som innebär att du kan få ett oberoende utlåtande som visar om du har bra räntevillkor hos banken eller inte.

– Vi har granskat räntevillkoren hos ett stort antal av Företagarnas medlemsföretag och resultatet visar att 73 procent av medlemmarna betalar för höga räntor, säger Erik Öberg som ansvarar för tjänsten.

Analystjänsten ingår sedan en tid som en medlemsförmån under namnet Företagarna räntekoll. De medlemmar som hittills har utnyttjat den kostnadsfria tjänsten har kunnat sänka sina räntekostnader med i snitt 1,36 procentenheter. Tjänsten är 100 procent konfidentiell och tar cirka 4 minuter att genomföra.

– Vi har ett företag i Skåne som lyckades sänka sina räntekostnader med hela 207 000 kronor per år genom att presentera vår räntekoll för sitt lokala bankkontor.

”Många betalar för höga bankräntor”

Anders Sjöberg driver Sundsvalls Profildekor AB och han lyckades också pruta rejält på företagets räntekostnader.

– Den stora fördelen med Företagarnas räntekoll är att du får ett bra diskussionsunderlag att ta med dig till mötet hos banken, säger han. Min bank ville först att vi skulle förlänga vårt tidigare avtal men med hjälp av ränteanalysen lyckades jag sänka räntan med 0,75 procentenheter och det innebär att vi nu sparar runt 25 000 kronor per år.

Mer om hur du kan nyttja Företagarnas räntekoll finns här.

Fler nyheter från Företagarna