podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nominera till Företagargalan i Uppsala

Publicerad 26 okt 2022
De senaste två åren har varit tuffa för många. Men tack vare idérikedom, engagemang och att vi arbetat tillsammans har nya samarbeten och utvecklade affärsmodeller sett dagens ljus. Nu är det dags att fira stadens företagare, och allt de bidragit med till vår stad.

Vem tycker du har fått Uppsala att glänsa lite extra på företagshimlen? Nominera ett företag, ditt eller någon annans, inom följande kategorier:

Årets företagare – Årets hållbara företag – Årets innovation – Årets komet – Årets småföretag – Årets unga företagare

Vinnare i respektive kategori presenteras på Företagargalan den 19 april 2023. Då delar vi glädje och framgång tillsammans med alla våra företagare på Uppsala slott – för deras framgång är Uppsalas framgång. 

 

Utmärkelserna som delas ut

Årets Företagare
Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation utöver det vanliga och vars företag påvisar lång ekonomisk stabilitet. Företagaren är genom sitt sätt att leda en förebild för andra. Företaget ska bedriva sin verksamhet Uppsala kommun.

Årets Unga Företagare
Årets Unga Företagare är en utmärkelse som ges till en företagare som är 35 år eller yngre som både äger och driver företaget. Företagaren ska vara en god förebild och ambassadör för unga företagare i Uppsala.

Årets Hållbara Företag
Utmärkelsen ska gå till ett företag som är en förebild inom hållbarhetsarbete och bidrar till samhället på ett utmärkande sätt. Utmärkelsen går till ett företag i Uppsala som i sitt företagande bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Företaget ska ta hänsyn till ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som är strategiskt viktiga för kommunen och bidra positivt till Uppsalabornas livsmiljö.

Årets Innovation
Utmärkelsen ges till en eller flera idégivare bakom en innovation. Den/de nominerade tar hänsyn till samhällsansvar och deltar i lokalsamhället. Vinnaren har också visat prov på att vara extra kreativ genom att ha kommit på en ny lösning med innovationshöjd och som möter ett efterfrågat behov på marknaden eller som banat väg för nytänkande på ett sätt som bör premieras.

Årets Komet
Årets Komet, här har företaget tydligt visat hur viktigt det är att ständigt finnas med i nuet. Företaget har påvisat uthålligt och envishet samt genom sin målmedvetet förfinat sin tjänst eller produkt för att få företaget att växa expansionsartat.

Årets Småföretag
Kriterier för kategorin är hållbarhet, digital närvaro, en affärsidé som är säljande och unik. En tydlig plan för hur man arbetar med att nå och bredda sin kundgrupp och/eller sitt koncept. Vad man gör för att ge det ”lilla extra” i sin kundservice. Företaget har mellan 1-50 anställda.

 

Foretagargalan_2022_footer_samarbeten (1).png

Taggar
Fler nyheter från Företagarna