För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

FRAMFLYTTAD - Galadagen Ulricehamn

20 mar 2020, 11:15
Plats: ”Tegelbruket”, Dalgatan 8, Ulricehamn.
Vi från Företagarna Ulricehamn samt Näringsliv Ulricehamn AB har tagit beslutet att flytta fram GalaDagen till ett ännu ej bestämt datum. Allt detta orsakat av Corona-viruset och den oro det redan gett. Ingen av oss kan sia om framtiden, vi vill med vårt beslut visa omtanke till alla berörda. Det ska erkännas att beslutet var tufft att ta samtidigt som det är ett självklart val att ta då allt fler arrangemang ställer in och de som valt att köra gör detmed betydligt färre besökare.

Vårt mål är att planera och arrangera GalaDagen med samma line-up när det finns tillräcklig information om säkerhet. Som Du förstår är det ingen som kan svara på när i dagsläget. Vi hoppas på din fulla förståelse för beslutet och vi ser fram till att göra den kommande GalaDagen,

Har du några frågor/synpunkter
kontakta Sture Hellstrand, tel 0706 74 27 98 eller Camilla Palm, tel 0766 43 59 62.

Företagarna Ulricehamn och Näringsliv Ulricehamn AB hälsar Dig, dina kollegor samt andra närstående välkomna till Galadagen i Ulricehamn

DAGENS PROGRAM

11:15 - 16:30

  • Mingellunch från Restaurang Sture
  • B2B Area utställare,nyheter och erbjudanden
  • Jessica Barck som moderator
  • Föreläsning med Renata Chlumska
  • Föreläsning med Janne Björge
  • Prisutdelningar Årets Soloföretagare, Årets Tillväxtföretag
  • Kaffe & kaka, Stadens Kafferosteri & Sweet Bit
  • Föreläsning med Pär Johansson
  • Givetvis passar vi på att nätverka!

DAGS ATT SVIRA OM TILL KLÄDKOD KAVAJ!

19:00 - sent

  • Mingel med välkomstdrink
  • ”Röda Mattan” fotografering
  • Trerätters middag från Emma å Andreas
  • Prisutdelningar Årets Företagare, Årets Nystartsföretag, Årets UT-vecklare, Årets Restaurang, Årets Butik.
  • Kvällens Artist – Mariette
  • Skoglund Entertainment bjuder upp till fest!

Anmäl dig och läs mer på den officiella galasidan - www.galadagen.se

MODERATOR FÖR DAGEN - JESSICA BARCK

Personligt, Passionerat och Engagerat, med dessa ord får vi för andra året i rad, ledas av dagens moderator Jessica Barck.

Jessica har tidigare varit VD för Uddevalla Näringsliv där hon jobbade för att skapa ett bättre företagsklimat i Uddevalla Kommun. Sedan 3,5 år tillbaka driver hon sitt företag Jessica Barck makes a difference AB och erbjuder tjänster som moderator, konferencier och projektledare. Hon har också förtroendeuppdrag och är certifierad styrelseledamot.

GALANS ARTIST – MARIETTE

Mariettes musikkarriär tog fart efter att hon 2009 deltagit i Idol där hon slutade fyra. Debuten i Melodifestivalen kom några år senare, och 2015 slutade Mariette på en imponerande tredjeplats. Två år senare ställde hon upp igen med låten ”A million Years” och slutade fyra i finalen. Efter succén i Melodifestivalen mötte hon den svenska livepubliken under en rikstäckande sommarturné. Året avslutades med en turné tillsammans med Vintergalan där hon bl.a. gjorde ett bejublat nummer tillsammans med Orup. Året efter medverkade Mariette i Melodifestivalen för tredje gången i ordningen och gick direkt till finalen med låten “For You”, skriven av Jörgen Elofsson.

I Melodifestivalen 2020 gick Mariette precis direkt till final med låten Shout It Out!
Sommaren 2020 är Mariette aktuell med sin medverkan i Diggiloo.

KVÄLLENS UNDERHÅLLNING - SKOGLUND ENTERTAINMENT

Släpp loss alla strängar, nu blir det show!

Vår GalaDag vill vi avsluta med fest! Skoglund Entertainment startade 2002 och är en grupp som levererar helhetslösningar inom event och underhållningsbranschen. Med personliga samarbeten tillsammans med kunden, jobbar de alltid för att skapa unika upplevelser.

”Genom att beröra, får vi folk att känna, tänka och bli engagerade”.

Vi skapar upplevelser och älskar det!

FÖRELÄSARE UNDER DAGEN

PÄR JOHANSSON

Pär startade Glada Hudik – teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar – hos grundaren, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen.

Pär är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Pärs fulla övertygelse är att om man i skolan möter killar och tjejer med Downs syndrom så får man inte fördomar mot utvecklingsstörda, har man en fröken från ett annat land så blir man inte så lätt rasist. Barn som växer upp så lär aldrig någonsin ifrågasätta människovärdet, det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens.

Just det har varit en stor drivkraft för teatern, att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse.

I sitt arbete har Pär tre viktiga utgångspunkter;

  • För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är.
  • Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas.
  • Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro.

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar Pär. Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Pär är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Han visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är, det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio, oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

Pär drivs av en stark passion för det han gör. Efter en dryg timme med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Han är vinnare av Årets talare – Hederspris 2017.

RENATA CHLUMSKA

Professionell äventyrare som besteg Mount Everest. Renata Chlumska sysselsätter sig med extrema utmaningar och talar om hur man sätter upp mål och om hur man får en vinnande attityd. Hon var nominerad till Årets talare – Kvinna 2017.

Renata Chlumska är något så ovanligt som en professionell äventyrare. Som första svenska har hon bestigit världens högsta berg, Mount Everest. Renata är dessutom egen företagare, utbildare och föreläsare. Hon talar om äventyret och allt det ger, samt naturligtvis om de olika ingredienser som krävs i form av motivation, förändringsbenägenhet, målfokusering och riskvärdering.Läs mer....

Eftersom moderna äventyr ofta är omfattande projekt med många människor involverade, talar hon även om projektledning, ledarskap och teambyggnad.

Renata var naturligtvis ingen novis när hon besteg Mount Everest. Fyra år tidigare var hon till exempel baslägerchef för Göran Kropps expedition till Everest samt ansvarig för filmteamet.

Därefter cyklade hon hem till Sverige. Vare sig man klättrar i berg eller bedriver någon annan extrem sysselsättning, är verktygen man måste använda för att uppnå sina mål desamma som inom företagsvärlden, menar hon.

Viktigast av allt är attityden.

Fast det måste nog erkännas, Renatas resor är lite mer fantastiska än de man upplever i det vanliga arbetslivet.

JANNE BJÖRGE

Varför ringer Porsche Sverige till Getared?
Vem i Hökerum byggde ett kommunikationsbyrå som lockade de största bolagen i norden att bli kunder, som vann priser som bäst i landet i 8 år på raken, som omsatte minst en miljard och handlar sina avokados på Maxi på fredagar?
Hur kan man leva på en äng på landet och ha sina kunder i London & Stockholm?

Möt Janne Björge.
Möjlighetsupptäckare, problemlösare och glädjespridare.

När fick du en tårta senast av din kund?
När berättade din kund senast att ni är fantastiska och att det ni gör är viktigt?
Eller tvärtom.

Vi är mitt i en ganska tokig tid där det finns tre gånger så mycket konkurrens, där marginalerna går ner. Medarbetarna kräver en massa, och det är svårt att hitta bra folk. Faktum är att det aldrig varit svårare, eller enklare.

Janne kommer ta er med på en resa om hur man skapar ett företag som många rekommenderar, pratar gott om, känner samhörighet med och som sticker ut i bruset, med både stor och liten budget.

Vi kommer få en timme av det viktigaste att fokusera på framåt, vad som inte längre fungerar och vad som är galet aktuellt för dig som företag. Det blir inte bara mysigt, men det är som det är.

Janne kommer från Getared, lever med sin familj på en äng, vid Tolken.
2004 startade han en kommunikationsbyrå i skrivarrummet på AKI resekonsult.
Som nästan alla företag.

2017 sålde han byrån efter 2500 projekt för kunder som Carlsberg, Volkswagen, Audi, Siba, Microsoft etc. 1.5 miljarder, kontor i fyra städer, tre länder och ett 50 tal specialister.
Upp och ner, plus och minus.

Vad lär man sig under en sån resa? Och vad är planen framåt?

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.