headphones newspaper video-player

Seminariedag 8 augusti Lysekil Women’s Match

8 aug 2017, 09:30-17:00
Plats: Oscars i Havsbadsparken, Lysekil
Lysekil Women’s Match handlar förstås främst om segling i världsklass, men tisdagen den 8 augusti är det även dags för det företagsseminarium som blivit en uppskattad tradition. Spännande och kostnadsfritt att delta! Anmäl dig i formuläret här på sidan.


Varmt välkomna alla ni företagare, som vill inspireras under en heldag av framgångsrika entreprenörer inom blå näringar och ledarskap. Vi får ta del av flera företagares erfarenheter och idéer, blandat med korta workshops och en avslutande paneldiskussion med ett urval av riksdagspolitiker.

Program seminariedagen 8 augusti 
Hållbara blå näringar och hållbart ledarskap och kapital

9:30 Kaffe, fika, registrering, mingel
10:00 Tema Hållbara blå näringar
12:00 Lunch. Vi bjuder på lunch och ni har möjlighet att samtidigt följa tävlingarna.
13:30 Tema Hållbart ledarskap och kapital
15:30 Västerhavsveckans årliga politikerdebatt
16:30 Avslutning

Plats: Oscars i Havsbadsparken
Anmälan: Senast torsdag 3 augusti i formuläret.
Kostnad: Seminariet, fika och lunch är kostnadsfritt. Om du får förhinder måste du avboka dig till anne.gunnas@lysekil.se senast 7/8, annars debiterar vi dig en "no-show avgift på 595 kronor exkl. moms.
För frågor kontakta Anne Gunnäs anne.gunnas@lysekil.se

Ett urval av årets talare

Moderator Lillemor Lindberg, Innovatum

Hållbara blå näringar

 

Claes Fredriksson, Projektledare Solar Ocean

Tanka el-båten till havs!

Claes mfl vill i framtiden se flytande solcellsparker till havs. I ett första steg planeras en testanläggning utanför Orust.

 

 

Sofia Kocher, VD Musselfeed

Bygga muskler med musslor?

Absolut, menar Musselfeed som förra året deltog i Grythyttans smaktävling kring klimatsmart mat med en proteinbar och knep en fin 4:e plats.

 

 

Renée Daun, Projektledare Martim utveckling i Bohuslän

Projekt Maritim utveckling i Bohuslän startade förra sommaren och arbetar med olika aktiviteter och delprojekt för att stärka de maritima näringarna. Renée presenterar projektet och vi får lyssna på hur projektet arbetar tillsammans med företag i Norra Bohuslän.

 

Anna Martinsson, VD Savolax Eurofish

Röda siffror för fyra år sedan – idag framgångsrikt bolag med ständig tillväxt och fina utmärkelser

Laxrökeriet Savolax Eurofish AB och ägaren Anna Martinsson har gjort en helomvändning. Nu gör "Madame Lax" succé i bland annat Frankrike. Hör Anna berätta om sin inspirerande resa med familjeföretaget.

 

Hållbart ledarskap och kapital

 

Ingrid Thulin, ordförande IDA affärsänglar - Investing dedicated Angels

IDA nätverket samlar ett trettiotal kvinnliga affärsänglar och har sedan 2008 investerat i drygt 20 bolag i tidigt skede, som ett av få renodlat kvinnliga investerarnätverk i världen. Ett av bolagen IDA investerat i är Toleranzia AB.


Charlotte Fribert

Charlotte Fribert, VD Toleranzia

Toleranzia är ett bolag verksamt inom Life Science med en plattformsteknologi för behandling av autoimmuna sjukdomar. Hör deras berättelse om hur bolaget med hjälp av bland annat riskkapital från IDA kvinnorna har utvecklat sin verksamhet.Sofia Appelgren, VD och grundare Mitt Liv och
Chistian Bjerdén, HR-direktör Preem

Alla behövs, alla ska ha en plats!

Mångfald behövs för lönsamhet och för Sverige i nutid och framtid. Men att jobba med det innebär också utmaningar. Mitt Liv grundades år 2008 och samarbetar idag med flera stora bolag i frågor som rör mångfald och konkurrenskraft såsom Volvo Cars, Accenture och Lindex. Sofia har tilldelats flera utmärkelser, till exempel Sveriges bästa sociala entreprenör 2016.

Även Preem valde att samarbeta med Mitt Liv för att ta fram sin mångfaldsstrategi. Mångfald och inkludering är en viktig nyckel för att Preem ska nå sina högt ställda mål och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Christian Bjerdén kommer att berätta om Preems engagemang och arbete med mångfaldsfrågor. Bland annat jobbar de med dilemmafilmer för att skapa möjligheter för diskussion kring ibland svåra ämnen kopplade till mångfald och inkludering.

 

Svante Axelsson, Regeringens samordnare för Fossilfritt Sverige

Svante kommer att presentera senaste status kring Fossilfritt Sverige och även inspirera till hur Sverige och svenska företag kan ställa om till klimatsmart verksamhet.

 

 

 Västerhavsveckans årliga politikerdebatt

Svante Axelsson & Lillemor Lindberg samtalar med Emma Nohren (MP), Jan-Olov Larsson (S), Fredrik Christensson (C), Lars Tysklind (L), Lars-Arne Staxäng (M), Magnus Harjepää (SD) kring hållbart ledarskap utifrån de globala hållbarhetsmålen.


Programmet uppdateras efter hand.

Seminariet under Lysekil Women's Match arrangeras i samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Företagarna, RISE, Innovatum, Västerhavsveckan och Lysekils kommun.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans kan vi förändra

49 anledningar ...

... att bli medlem i Företagarna. Vi är stolta över att kunna visa upp allt du får.

Nätverk

Företagarnas nätverk bygger på kunskap och inspiration för att förbättra möjligheterna för dig som driver företag.