podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Nycklar till nya hållbara affärer

8 jun 2023, 08:30-13:00
Plats: Revolt (längst ned i MVG-gallerian).
Välkommen till en fullspäckad förmiddag där Umeåregionens mest framtidsorienterade företag samlas för att tillsammans skapa både miljönytta och klirr i kassan.

Välkommen till en fullspäckad förmiddag där Umeåregionens mest framtidsorienterade företag samlas för att tillsammans skapa både miljönytta och klirr i kassan. Alexander Wahlberg från RISE ger oss en inblick i hur hållbara affärsmodeller kan leda till nya möjligheter, sedan fördjupar vi oss i ett spännande panelsamtal med aktörer från helt olika branscher. Hur använder de sig av resurser och biprodukter som andra kanske slänger? Vilka värden skapas genom att ta hand om så mycket som möjligt som finns i omlopp?

Cirkulär speeddating

Det följer ett mer actionfyllt inslag där företagarna får prova på speeddating – fast med baktanken att hitta resurskompisar. Har ditt företag något till övers som ni regelbundet slänger eller inte använder? Berätta det för alla andra! Söker du lite lastutrymme för att transportera något ibland? Då kanske något annat företag kan ta med sig det när de kör med en halvtom lastbil. Eller kan du som tjänsteföretag hjälpa andra med din kunskap? Möjligheterna är många…

Vi avrundar med en företagsloppis där du kan börja cirkulera ditt företags biprodukter på ett lättsamt sätt. Är det något som du kan ta med dig till Revolt återbruksgalleria? Gör det!

Om du har material som är svårt att få med sig, ta gärna en bild eller berätta på plats om var denna resurs kan hämtas. Du kan sätta en prislapp på det du vill skicka vidare, skänka bort det eller känna dig för hur mycket som andra kan tänka sig betala för det. Vi är alla nybörjare i detta, och det är högt i tak. 

Tillsammans skapar vi det hållbara Umeå! Vi ser fram emot att cirkulera mera med dig.

Program

08:30-09:00 Välkommen med kaffe och te

09:00-09:30 Presentationsrunda

09:30-10:15 Föreläsning Nycklar till nya hållbara affärer med Alexander Wahlberg (RISE)

10:15-10:30 Kaffepaus

10:30-11:00 Panelsamtal: Hur kan vi arbeta med biprodukter eller tänka cirkulärt idag? med Maria Vigström (Alex & Dåda Re-design), Lars Fredriksson/Erik Haglund (OF Bygg), Anders Samuelsson (Gotthards krog) och Julia Flink (Diös) 

11:00-12:00 Speeddating: hitta nya samarbetspartners

12:00-13:00 Svinnsmart lunch och nätverkande

Anmäl dig senast den 4 juni via formuläret här intill.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.