För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Arenasparken - Företagarnas Sparkrace

22 feb 2020, 11:00-14:00
Plats: Arena Älven (Ansia Resort)
Välkommen till Företagarnas Spark-Race. Nästan snabbare än Formel 1.
Arenasparken - Företagarnas spark-race

Företagarna Lycksele vill haka på det nya fantastiska konceptet Arena Älven och vi hoppas givetvis att vi kan inspirera våra medlemsföretag, föreningar, arbetsplatser eller andra organisationer. Vi gör det med en skitkul sparktävling i Lycksele där Sparken står i centrum men just ni har chans att bli stjärna för en dag. Det enda som står i er väg är andra tävlanden. Sparkracet ska ses som en rolig aktivitet där man bidrar med något som kommer många till gagn inom ramen för projekt Arena Älven.

Tävlingen kan bli ett årligen återkommande event

Syftet med tävlingen är att knyta samman företagarna som organisation med projektet samt säkra tillgången med fler/nya sparkar på älven på ett lekfullt sätt. Efter avslutad tävling skall varje lag lämna sin “tävlingsspark” för allmänhetens nyttjande under resterande del av vintern. Lånesparkar på älven är ett otroligt uppskattat initiativ som bidrar till mycket glädje för många. Möjlighet att skänka en spark finns givetvis även om ni inte kan delta i Racet!

Tävlingsupplägg

Antalet startande lag avgör
Vid lågt antal deltagare körs ett tidskval/lag vilket avgör startposition i en gemensam final.
Vid högt antal deltagare körs 2st kvalheat där de med flest poäng får köra en avgörande final.

Varje lag består av 2 eller 3 personer. Varje heat kommer köras minst 2 varv med passagerare varav minst en växling av förare/passagerare. Exakt upplägg avgörs av antalet startande lag. Laget förfogar över sina deltagare som man vill. Banan är en 400m plogad ovalbana på is. Dubbskor av typen ”Icebug” är tillåtet samt vanliga broddar.

Deltagarnas åtagande utöver att dyka upp på tävlingsdagen
De lag som deltar åtar sig att köpa/skaffa en spark som de ska tävla med. Det finns inga krav på att sparken ska vara ny men i väl fungerande skick. Sparken ska sedan målas/dekoreras/utrustas så att den blir unik och är man ett företag får gärna sparken representera företaget/organisationen. Efter tävlingens slut doneras sparken till Arena Älven och kommer att stå kvar i anslutning till isen. Driftsorganisationen ansvarar för att ta in och ställa ut sparkarna vid säsongs-start & slut.
Tips: #Företaget #Organisationen #Lagnamnet

Marknadsföring mot allmänheten
Skyltar med information om Arena-sparken och att sparkarna är skänkta av olika deltagare sätts upp vid nedfarterna till centrala älven. Det lag som vunnit erhåller pokal och får en plats för sin logotype/lagnamn på informationsskyltarna. Skicka gärna in en bild på sparkbygget så publicerar vi i sociala medier.

Arrangör: Företagarna Lycksele i samarbete med Gold of Lapland & Retroevent

Anmälan senast 17/2: Hans Olof 070-2463606 hans-olof.dahlbom@goldoflapland.com

After Spark med mat & dryck: Restaurang Ansia från ca: 13.00

Marknadsföring: Sociala kanaler, annonsbladet samt visitlycksele.se

Frågor: Marino Carlsson, Visitor Center 0950-16990 / 073-8186798

loggor_sparkrace.JPG

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.