podcast news play företagaren I media förmån faq
Mer nyheter om och för företagare - klicka här!

Wintermingel i Uppsala med kvinnors företagande i fokus!

28 nov 2023, 17:00-21:00
Plats: Elite Hotel Academia, Suttungs gränd 6 i Uppsala (vid Centralstationen)
Välkommen till en maxad kväll med Företagarna W. och EEN där Företagande kvinnor, investerare och entreprenörer står i fokus!

Höstmingel 5.png

Företagarna W
. och EEN – Enterprise Europe Network bjuder in till en kväll med kvinnor på scen som är inspirerande förebilder och entreprenörer med framgångsrika företag. Vi pratar medgång och motgång, investeringar & kapital, under en energifylld kväll där du dessutom har möjlighet att träffa fler kvinnor som driver företag, få tips och råd om hur du får dig och ditt bolag att växla upp.

Vi har samlat företagare, entreprenörer, ägare, investerare, och organisationer som vill stärka dig som kvinna och entreprenör, och ge dig verktygen du behöver för att skapa tillväxt i ditt bolag – oavsett i vilken fas och bransch ditt företagande är i.  

Du kommer under kvällen få mingla, dricka bubbel, äta snittar, nätverka, bli inspirerad, få kunskap, träffa spännande entreprenörer, partners och framför allt – ha kul!

Anmäl dig direkt! – Platserna är begränsade och eventet är kostnadsfritt!

När: Tisdag 28 november
Var: Elite Hotel Academia, Suttungs gränd 6 i Uppsala (vid Centralstationen)
Tid: 17.00 – 21.00

Arrangörer: EEN, Företagarna W, Företagarna i Uppsala,

Partners: Almi, IKEA, SEB

På scenen under kvällen:  

Pernilla_Norlin_Foretagarna_004.jpg

Pernilla NorlinSamhällspolitisk chef på Företagarna - Pernilla har många års erfarenhet av policy- och påverkansarbete i skärningen mellan akademi, näringsliv och samhälle. Hon har haft tre chefspositioner de senaste åren: chef Analys & Påverkan på Sveriges Ingenjörer, vice vd och kommunikationschef på Entreprenörskapsforum, och biträdande kanslichef på Globaliseringsrådet. Hon har en magisterexamen i statskunskap från Uppsala universitet.

 

Monica Hedberg.jpg

Monica Hedberg – Ägare/VD Monica Hedberg Invest och Asynjor Invest - Framröstad till Årets kvinnliga investerare  2023 årets kvinnliga investerare på Di Digitals event Female Founders. Monica är entreprenör, investerare och styrelseproffs sedan många år. Med Asynjor Invest utbildar hon kvinnor i att investera för att öka jämställdheten inom finansbranschen. Hon jobbar för att få internationellt kapital till Sverige via olika inkubatorer. Monica Hedberg är även programansvarig för en av Sveriges fyra rymdinkubatorer, ESA BIC i Uppsala, och ska se till att svensk rymdinnovation går från idéer till kommersialisering och samhällsnytta.


Ozen Zink Ozge 20220622 Bild 2.jpgÖzge Özen Zink - Partnership Manager för SEB:s entreprenörssamarbeten – är Internationell Civilekonom, hälsostrateg och mindfulnessinstruktör. Özge har bred kompetens inom bank, med erfarenhet av Retail Banking, Large Corporates & Institutional Clients, Markets med Ränte & Valutahandel SME , Kreditanalys och har drivit jämställdhet och mångfaldsfrågor.  Hon kommer närmast från en roll som Business Manager och är en av pionjärerna bakom SEB's erbjudande till entreprenörer i stark tillväxt, Private Banking för entreprenörer. Idag är Özge ansvarig för Seb’s Entreprenörstrappa, ett ekosystem för entreprenören från start till IPO.”

ZenitRedovisning_Matilda-257 (3).jpg

Matilda Meilind - Grundare, ägare och affärsutvecklare i Mielindgruppen och Zenit redovisning. Med ett genuint intresse för företagande och utveckling har hon gjort allt från att starta 8 egna företag till att representera Företagarna i EU. Efter 30 år som egen företagare och med 50 personer anställda har hon erfarenhet av företagandets utmaningar i tuffa tider och glädjen när företagen blomstrar. Nu ägnar hon tiden till företagsutveckling, investeringar, mentorskap och affärsrådgivning. Sitter även som ledamot i Företagarnas riksstyrelse.ANF2-2.jpgAnahita Vazvan - Grundare och ägare av Vegan Delights, ett kvinnoägt bolag som tillverkar veganska chokladprodukter såsom praliner och bars. Bästsäljaren är den veganska snickersvarianten; Vegickers. Med produktion i Uppsala lägger de stort fokus på social och miljömässig hållbarhet och bidrar med en schysst produkt till den medvetne konsumenten. 

 

 

 

Therez_Almerfors_400x406.png

Therez Almerfors - kommunalråd för Moderaterna och vice ordförande kommunstyrelsen Uppsala kommun. 

Med ett positivt ledarskap som utgår från människan och med bakgrund inom ICA och som kolloföreståndare kämpar Therez idag i politiken för bättre förutsättningar och mindre byråkrati så att fler ska vilja starta och utveckla företag i Uppsala. Med bra skolor, en trygg stad och sänkt skatt för alla uppsalabor vill hon att fler ska kunna förverkliga sin livsdröm i Uppsala.

 

Ida_Lunden_200x210.pngIda Lundén - Grundat och driver det kvinnliga Chefsnätverket Goaldiggers och är  Marknads- och PR-Chef på Porsche Center Uppsala och Porsche Center Västerås (som byggs 2024).27 år gammal startade hon en digital mediebyrå och drev sedan under 13 år två digitala mediebyråer som gick från ett bolag med 3 anställda - till en koncern med fyra bolag och drygt 45 anställda i koncernen. Grundade det kvinnliga Chefsnätverket Goaldiggers 2015 då hon saknade en sådan plattform själv. Nätverket är slutet och består av ca 100 handplockade chefer, ledare, VD:ar och entreprenörer i Uppsala.

 

Sofia_Bo_200x210.pngSofia Bo - idégivare och grundare av zeitgeist.art, en rörelse med cirka 700 medlemmar i Uppsalaområdet som alla uttrycker sig genom bildkonst. Sedan starten 2019 har Zeitgeist utvecklats från ett konstgalleri till en digital plattform för konstförmedling, som ackompanjeras av fysiska konstutställningar och -mässor på olika platser i och utanför Uppsala. Genom stärkta lokala samarbeten utökas antalet utställningar för varje år. Med ett brinnande engagemang för att stötta och lyfta fram konstnärliga röster bidrar Sofia och Zeitgeist till att forma den kreativa scenen i Uppsala.

Med flera!

Kvällen modereras av Angela Koenes, EEN

Programmet för kvällen kommer inom kort!

Bakom detta event står EEN – Enterprise Europe Network, Vi snabbar på dina internationella affärer genom personlig kostnadsfri rådgivning, innovationscoachning och tillgång till våra internationella affärskontakter och Företagarna W. en del av Sveriges största organisation och nätverk för småföretagare.

Arrangörer:Höstmingel - arrangörer.png

Sponsorer:Höstmingel - sponsorer.png

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.