För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Google Analytics på hemsidor - är det ett problem och varför?

26 mar 2021, 08:00-09:00
Plats: Zoom - länk skickas till anmälda deltagare
Google Analytics är "gratis" - men vi företagare vet att det finns inget som är helt gratis. Allt har ett pris även om det inte kostar pengar. Vad är det vi betalar när vi använder Google Analytics? Välkommen på webinar med Magnus Lindgren från NewSeed som kommer att förklara hur Google Analytics fungerar och varför detta kan ställa till bekymmer för oss. Efter föredraget finns tid för nätverkande i mindre grupper.
Magnus Lindgren, NewSeed

Ekot avslöjade nyligen att många myndighetssidor använder Google Analytics på sin hemsida, ibland utan att på ett korrekt sätt berätta det för sina användare. Många företagare användare säkert också statistik från Google Analytics på sina hemsidor. Hur kan det vara en förstasidesnyhet att myndigheter gör det? Finns det någon risk med att använda det på en kommersiell sida?

Magnus Lindgren från NewSeed kommer att förklara hur Google Analytics fungerar och varför detta kan ställa till bekymmer i EU. Det finns saker som måste beaktas ur ett integritets- och GDPR-perspektiv. Det blir även konkreta tips på vad ni kan göra för att höja säkerheten kring Google Analytics för era besökare samt vilka alternativ som finns.

Efter föredraget finns det tid för nätverkande i mindre grupper, något som efterfrågas stort från våra medlemmar då det inte funnits så många tillfällen det senaste året att nätverka.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.