För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Rekrytera eller säga upp?

15 apr 2021, 09:00-10:00
Plats: ZOOM - Länken skickas i god tid innan.
Bli en bra arbetsgivare med rätt kunskap i ryggen. Företagarnas juridiska rådgivning ger dig som företagare goda råd för bättre affärer. Detta event fokuserar på rekrytering och uppsägning.
Företagarnas jurist Hampus Löwstedt guidar oss igenom två delar av arbetsgivarhandboken.

Som arbetsgivare och chef spelar du en oerhört viktig roll. Dina anställda kommer att se till dig för vägledning och inspiration, såväl i det lilla som i det stora. Kvaliteten på din verksamhet kommer därför aldrig att vara bättre än kvaliteten på din relation till dina anställda. 

Att vara chef är ingen enkel uppgift. Ibland innebär det att fatta impopulära beslut, hantera uppsägningar och svåra samtal och dina beslut kan få stora konsekvenser för anställda du ser som vänner.

Erbjudande

Program

Rekrytering 
Det är mycket att tänka på när man ska anställa sina första medarbetare. Du få en inblick i: Före rekrytering, Lön, Försäkringar för arbetstagare , Tjänstepension, Andra förmåner, Rekrytering, Diskriminering, Att anställa utländsk arbetskraft, Anlita uppdragstagare i stället för att anställa

Anställningens upphörande
Det är lätt att göra fel vid avslutande av anställning och det kan bli dyrt för dig som arbetsgivare om du gör fel. Du får en inblick i:  Arbetstagarens egen uppsägning, Arbetsgivarens avslutande av anställningen, Så ska arbetsgivare säga upp på grund av arbetsbrist, Om själva uppsägningshandlingen,

Medlemmar och icke medlemmar är varmt välkomna på detta digitala event. 

När: 15 apr 2021, 09:00-10:00
Plats: ZOOM - Länken skickas i god tid innan.
Anmälan här till höger, ni kan ställa frågor i anmälan som tas upp anonymt under eventet. 

Som inloggad medlem har du tillgång till hela innehållet i handboken. Du kan också utan kostnad ringa våra jurister och få vidare hjälp med dina frågor.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.