För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarna LIVE om offentlig upphandling

13 mar 2020, 07:30-09:15
Plats: Campus Österlen, Storgatan 25 i Simrishamn.
Bara krångel eller bra business? Den 13 mars kl. 08 sänds nästa Företagarna LIVE. Då samtalar Günther och vår egna expert på ämnet, Magnus Johansson, om offentlig upphandling med på vd på SKR samt generaldirektör på Konkurrensverket.
I panelen (fr. vänster) Ewa-Lotta Löwstedt Lundell, vd SKL Kommentus Günther Mårder, programledare Företagarna LIVE Amanda Svensson, sidekick Företagarna LIVE Magnus Johansson, konkurrens- och upphandlingsexpert Företagarna Rikard Jermsten, generaldirektör Konkurrensverket
Varje år upphandlar stat, kommuner och regioner varor och tjänster för åtminstone 600 miljarder kronor. Här finns stora möjligheter för dig som företagare. I dag står dock två av tre småföretag utanför alla offentliga upphandlingar. Det är för krångligt och formkraven är höga. Under livesändningen rustar vi dig med de  bästa tipsen för att våga ge sig in i upphandlingsmatchen. Vi ger även upphandlande myndigheter verktyg för att skapa schyssta förutsättningar för mindre företag. 

Den 13 mars bjuder vi in dig till en frukost för att ta del utav denna livesändning tillsammans. 

Morgonens program 

07:30 Frukost serveras. Föreningens styrelse hälsar välkomna, presenterar Företagarna och berättar om vår verksamhet för att stärka företagare

08.00 Livesändning börjar

09.00 Livesändningen slut

09.15 Diskussion och dialog med kommunens upphandlingsansvarige Marcus Bäckström. Tips och konkreta råd om vad som är allra viktigast att tänka på för att lyckas i en upphandling. 

 

Anmälan

Evenemanget är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Anmäl dig i formuläret till höger på denna sida (scrolla neråt om du läser på mobilen).

Skicka in fråga

Samtalet bygger på de frågor som ni medlemmar ställer – innan och under pågående sändning. Mejla dina frågorna till: live@foretagarna.se

Vad är Företagarna LIVE?

Företagarna LIVE är en kunskapsbaserad programserie skapad för småföretagare. Vi bygger manus baserat på frågor som vår juridiska rådgivning tar emot samt på frågor som skickas in av våra tittare inför och under pågående sändning. Vi har hittills gjort program om GDPR, skatter, avdrag, ägarskifte och bokslut samt intervjuat ministrar. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.