headphones newspaper video-player

Är du soloföretagare? I så fall är du välkommen till en kick-off exklusivt för dig

14 mar 2019, 08:30-17:00
Plats: Scandic Triangeln, Triangeln 2, 211 43 Malmö
Syd
Inspireras av andra drivna soloföretagare, mingla med potentiella kunder och utveckla ditt företag. Vi har många solomedlemmar och därför vill vi göra en dag då ditt företagande står i fokus, där du har möjligheten att lyfta blicken från det dagliga arbetet och blicka framåt. Du kommer få ny kunskap kring försäljning, juridik och marknadsföring, samt hur du kan maximera ditt medlemskap.

 

Program


08.30 - Registrering och mingel med kaffe/te
09.00
  Välkomna 
09.15 - Hur arbetar jag strategiskt med sociala medier
 Alexandra Bylund, som driver Mama Said Media är expert på sociala medier Alexandra Bylundoch kommunikation. Hon kommer under den här föreläsningen att prata om hur vi ska kommunicera för att nå ut i sociala medier. 
Vad är det som fungerar egentligen? Hur ska vi prata för att folk ska lyssna på oss? Vad är det som skapar engagemang? Hur fungerar algoritmerna? Alexandra kommer ge oss knepen för att lyckas i våra sociala kanaler.

10.00 – Paus med fika

10.30 – Livet på jobbet - Christoffer Wiberg, Sandra Carzborn - IKEA  
De berättar om hur de tänker när de designar möbler och arbetsplatser. De inspirerar oss om hur vi påverkas av den miljö vi finns i och ger enkla tips för hur vi kan inreda vårt kontor bättre med tanke på ergonomi, material och ljussättning

11.15 - Ta ansvar för din ekonomi nu och i framtiden
Mikael Söder – Länsförsäkringar Skåne
Berättar om de försäkringar som man behöver som företagare, både för att skydda sig själv och sin egendom. Hur ska man tänka när det gäller sin pension som egenföretagare? 

12.00 - Lunch

13.00 Juridisk hjälp finns!
Vad ska man tänka på som soloföretagare när det gäller avtal och juridik för att skydda sig själv och sin familj. Vilken hjälp kan man som medlem få om man ringer in till rådgivningen? Anders Lindow från Företagarnas juridiska rådgivning delar med sig av sina erfarenheter. 

13.15 - Kunden har alltid fel! - Våga utmana! 
Hasse Olsson vänder ut och in på gamla sanningar. Det är inte säkert att ni kommer att se på försäljning eller företagskultur så som ni gjort tidigare!

Hasse är en enormt energisk, provocerande okonventionell  och rak föreläsare som inte lindar in enkla sanningar i bomull. Han leverera sanningar och egna erfarenheter i ett högt tempo, samtidigt som han berör och engagerar publiken. Framgångsfaktorer för försäljning, formeln till all försäljning. Kunden har alltid fel! - Våga utmana! Cappuccinoteorin, Kunskap är värdelöst!

14.00 - 30 år som egenföretagare – hur överlever man?

14.05 - Framtidens bilar - hur ska man tänka när man köper en bil i företaget?
Bilia Malmö lämnar sina bästa tips och erfarenheter när det gäller företagsbil.

14.45 - Fika

15.15 - Bli din egen bästa boss
Går det att skapa en bättre arbetsmiljö, mer välmående och bättre lönsamhet med hjälp av ditt självledarskap? Absolut. Hur? Genom att gå på föreläsningen "Bli din egen boss" som hålls utav ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn från Bossbloggen. Där kommer du att få de verktyg som du behöver för att vässa ditt självledarskap och bli din egen bästa boss!

För drygt två år sedan startade Clara den prisbelönade ledarskapsbloggen Bossbloggen som följs av cirka sjutusen personer varje månad. Idag arbetar hon heltid som ledarskapsföreläsare och rådgivare åt ledare i olika organisationer och roller. Men också med att driva Bossbloggen och Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer.

16.00 - Välkommen att boka tid för dropinrådgivning hos våra föreläsare och den juridiska rådgivingen. 
Passa på att ta en after work och nätverka med deltagare och partners. Baren är öppen för After Work  samt AW i baren.

16.30 - Utlottning med fina priser från våra samarbetspartners i anslutning till after worken.

Kostnadsfritt för dig som är medlem. Icke medlem  395 kr ( Solomedlemskap från 1590 kr/år) 

Varmt välkommen med din anmälan redan nu!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD