podcast news play företagaren I media förmån faq

Levande, hållbara och attraktiva städer

18 maj 2022, 07:30-09:30
Plats: NCC:s huvudkontor, Herrjärva torg 4
Solna stad bjuder in till en intressant frukost där följande frågeställningar kommer att avhandlas. Vad betraktar företag, medarbetare och invånare i Solna som attraktivt idag? Bör nya hus smälta in eller sticka ut? Ska det byggas högt? Hur tätt? Hur viktigt är det att nya områden följer platsens historia? Vilka trender och spaningar finns på hur städer kommer att byggas i framtiden? Och vad står på spel för de städer där stadsattraktiviteten har förbisetts eller misslyckats?

Människor har i alla tider flyttat till orter där företag är lokaliserade. I dagens samhälle, står vi inför ett paradigmskifte – människor flyttar till attraktiva städer, där de trivs att bo och leva. Därför blir stadsmiljön ett avgörande konkurrensmedel för arbetsgivare i jakten på medarbetare och kompetens. Och vad är egentligen attraktivitet? Täta miljöer i städer har fått sig den största törnen under pandemin, så vad är egentligen en attraktiv, tät miljö idag post-covid?

Platsens egenskaper och dragningskraft är idag av enorm betydelse – attraktivitet i stadsmiljöer påverkar företagens möjlighet att rekrytera och behålla kompetens, men också för att locka befintliga anställda tillbaka till kontoren i takt med det flexibla arbetslivets varande ses som en hygienfaktor.

Vi ska också kora vinnarna av Årets miljöpris och Årets stadsmiljöpris 2022 vid denna frukostbricka.

Datum: Onsdag 18 maj 2022
Tid: 8.00-9.30, frukost från 7.30
Plats: NCC:s huvudkontor, Herrjärva torg 4

Anmäl dig senast 11 maj här

Program

Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande Solna stad

Henrik Nerlund, Arkitekturhistoriker och Kanslichef Skönhetsrådet. Henrik har på uppdrag av Solna stad, tagit fram ett nytt arkitekturprogram. Programmet och hur man sätter stilen för ett mer sammanhållet och attraktivt Solna, ska Henrik berätta mer om.

Anders Enebjörk, Hållbarhetsspecialist NCC. Anders kommer att prata om vikten av att se till hela hållbarhetsfrågan, hur arkitekturen påverkar både social och ekologisk hållbarhet och vilka synergier som finns.

Mustafa Sherif, Stadsplanerare AFRY.
Vinnare av ”Årets möjliggörare” på Arkitekturgalan 2021. Mustafa har en stadsutvecklingspodd med lyssnare från 125 länder. Han kommer att prata om vad smarta och levande städer är, hur stadsplanering kan digitaliseras samt vilka trender han spanat på om hur städer kommer att byggas i framtiden.

Hålltider:

07.30 Registrering och ledsagning upp till lokalen
07.30 Frukost och mingel
08.00 Programmet börjar
09.30 Avslutning

OBS: Viktig information:
På eventet kommer det fotograferas och filmas. Att tacka ja till det här eventet, innebär att du även godkänner att vara med på bild. Om du inte vill vara med på bild, är det mycket viktigt att du sänder ett mail till: foretagare@solna.se för vidare dialog.

Det är viktigt att du stannar hemma om du har minsta symtom på covid-19, även om du är vaccinerad.

Varmt välkommen,
Företagarna Solna

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.