För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarnas Digitala Mötesrum v38

Tema: Sjukfrånvaro och mental hälsa

Veckans tema den här veckan kommer behandla hälsa och ohälsa i olika aspekter utifrån dig som individ men även för dig som arbetsgivare och vad du skall tänka på i olika situationer.

Först får vi träffa Pia Östryd som är företagsläkare som pratar om arbetsgivaraspekten och hur du kan arbeta för att minska sjukfrånvaron på mitt företag. Efter detta kommer vi få ta del av Katarina Mannheimer Ahlström är doktor i kliniskt socialt arbete m.m som kommer tala om hur man som företagare kan förhålla sig mentalt och själsligt till sig själv, sin situation och sin omgivning. Hon kommer också ge tips och konkreta verktyg som man kan använda för att leda sig själv och andra genom utmanande tider. 

Pia Östryd
Företagsläkare och specialist i psykiatri, smärtlindring.
Pia är specialist i psykiatri, smärtlindring och företagshälsovård. Arbetar 50% som Medicinskt sakkunnig i Försäkringsmedicin i Region Östergötland och 50% som egenföretagare. Pia kommer att tala om vad du som arbetsgivare bör vet, hur du kan agera för att minska sjukfrånvaron på ditt företag.

Katarina Mannheimer Ahlström
Doktor i kliniskt socialt arbete, samtalsterapeut, hypnosterapeut, parterapeut och Resanterapeut. Hon är också föreläsare, kursledare, meditationsledare och författare inom medvetandeutveckling.
Hennes första bok heter ”Dit hjärtat längtar. En bok om att utveckla sitt medvetande” och kom ut första gången 2014. Nu har hon skrivit boken ”Jag skall klara det här. -Om att leda sig själv med kärlek när livet skakar”. Den kommer snart ut. Katarina kommer tala om hur man som företagare kan förhålla sig mentalt och själsligt till sig själv, sin situation och sin omgivning. Hon kommer också ge tips och konkreta verktyg som man kan använda för att leda sig själv och andra genom utmanande tider. 

När: Fredagen 24/9, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmäl dig i formuläret, senast 23/9

Agenda:

11:00                 Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda.

11:05                 Pia Östryd – Företagsläkare och specialist

11:30                 Katarina Mannheimer Ahlström - Doktor i kliniskt socialt arbete

Hur ser det ut framåt med det digitala mötesrummet?
Vi tror att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som rör Covid-19 eller bara är intressanta att lyfta just för dig som företagare och medlem i företagarna, därför kommer vi fortsatt genomföra det digitala mötesrummet en period framöver.

Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare.

OBS! Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.