headphones newspaper video-player

Företagarnas Digitala Mötesrum v42

Tema: IT och Cybersäkerhet

I vecka 42 digitala mötesrum kommer vi få hela tillfället till att prata med Jan Olsson, kriminalinspektör och expert på it och cybersäkerhet och att digitaliseringen inte bara medför fördelar för oss alla utan även nya möjligheter för de kriminella organisationerna som söker nya vägar för att kunna dränera företagen.

Det gäller allt från Phishing till Ransomware och en rad brott däremellan. Möjligheterna för de kriminella att gömma sig bakom anonymiseringstjänster och dölja transaktionerna genom att använda kryptovalutor är oändliga samtidigt som polisen obönhörligen ofta famlar i blindo av dessa skäl.

Vilka olika brott rör det sig om - vad är de ekonomiska konsekvenserna – vilka ligger bakom – går det att utreda – går det att minska riskerna för att bli utsatt – hur hanterar vi hoten framgent är endast några av de aspekter jag ska belysa under min föreläsningen den 26 oktober, missa inte detta då det kan vara avgörande för er och ert företag.

Jan Olsson,
Nationella Operativa Avdelningen, NOA, Nationellt It-Brottscentrum
Jan Olsson har arbetat som polis i 30 år varav 14 år som expert inom bedrägerier. Han var med och startade Nationellt Bedrägericentrum 2013-2014 och är sedan 3 år tillbaka på Nationellt IT-brotts Centrum (Noa) / Swedish CyberCrime Center (SC3) som verksamhetsutvecklare/Preventionsansvarig.

Jan föreläser ett 40-tal gånger per år i Sverige och i Europa/USA. Han har ett medialt ansvar de senaste 12 åren, vilket resulterat i tusentals intervjuer.

Han deltar i det internationella polissamarbetet inom Europol, Interpol men även det internationella Private-Public-Partnership arbetet.

När: Fredagen 22/10, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmäl dig i formuläret, senast 21/10

 

Agenda:

11:00                 Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda.

11:05                 Jan Olsson – Kriminalinspektör

11:58                 Avslut

Hur ser det ut framåt med det digitala mötesrummet?

Vi tror att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som rör Covid-19 eller bara är intressanta att lyfta just för dig som företagare och medlem i företagarna, därför kommer vi fortsatt genomföra det digitala mötesrummet en period framöver.

Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare.

OBS! Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se  

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av Företagarnas regionkontor runt om i Sverige för tillsammans är vi starka!

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.