headphones newspaper video-player

Företagarnas Digitala Mötesrum 5/3

V.9 bjuder vi på en genom gång av två initiativ hjälper små och medelstora företag att hitta rätt när det gäller andra aktörers möjliga stöd och insatser.

Både i en akut situation och på lite längre sikt. Dessa regionala initiativ har sitt ursprung i Kalmar län samt Jönköpings län men vi kommer även toucha ett större perspektiv.

Vi kommer även att titta på hur och vad du skall tänka på om du funderar på att sälja av ditt företag? Att sälja sitt företag är en process med många steg. Frågor inom juridik, avtal och skatter är bara några av alla frågor som kräver både kunskap och erfarenhet för att det ska bli rätt. På fredag kommer du få ta del av en erfaren företagsmäklares tips och råd.

 

Vlada Dimoski - Näringslivsutvecklare Region Jönköpings län
Jobbar som näringslivsutvecklare på Region Utveckling i Jönköping. Jobbar sedan årsskiftet Region Jönköpings företagsakut och tidigare varit på Nationella företagsakuten.

Erik Ciardi - Projektutvecklare Region Kalmar län
Från den 1 april 2020 erbjuder Region Kalmar län företag i regionen med max 20 anställda, upp till åtta timmars kostnadsfri rådgivning. Syftet är att företagen ska kunna få konsultation i frågor som rör ekonomi och juridik, och inte minst att få hjälp för att kunna söka de statliga stödpaketen. Sedan starten har vi beviljat rådgivning till 420 företag. Regionen har handlat upp 12 konsulter inom ekonomi och juridik och stöden går att söka till september 2021.

Roger Eriksson - Företagsmäklare
Funderar du på att sälja av ditt företag? Att sälja sitt företag är en process med många steg. Frågor inom juridik, avtal och skatter är bara några av alla frågor som kräver både kunskap och erfarenhet för att det ska bli rätt. På fredag kommer du få ta del av en erfaren företagsmäklares tips och råd.

 

Hur ser det ut framåt med det digitala mötesrummet?
Vi kommer fortsätta med opåverkad styrka så länge läget kring Covid-19 fortfarande är högaktuellt och närvarande. Vi vet att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som är intressanta att lyfta just för dig som företagare och medlem i företagarna. Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare. Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se  

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av Företagarnas regionkontor runt om i Sverige för tillsammans är vi starka!

När: Fredagen 5/3, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmälan stängd.

Agenda:

11:00                 Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda.

11:05                 Erik Ciardi – Projektutvecklare  & Vlada Dimoski  – Näringslivsutvecklare    

11:30                 Roger Eriksson - Företagsmäklare