För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarnas Digitala Mötesrum v16

Den här veckan får vi ta del av en föreläsning från två personer som på ett lättförståeligt sätt kommer berätta och guida er om vad man som företagare bör tänka på för att på ett enkelt och effektivt sätt göra sitt företag tillgängligt i den digitala världen.

Utöver detta kan man fundera vart ifrån den största andelen skattekronor till våra kommuner och gemensamma välfärd kommer? Svaret på den frågan har ni säkert redan men om ni inte har det kan jag avslöja att det kommer från er, Sveriges småföretagare och företagandet i stort! Den här veckan kommer vi få ta del av en dragning av den senaste rapporten välfärdskaparna som just belyser och lyfter detta.

Lasse Johansson, ordförande Företagarna Kalmar Nybro och Mats Glefors från ConnectMedia
Vadå viktigt med digital närvaro, jag har ju en hemsida! 

I Sverige idag används Google av över 98 % av 16 till 65 åringarna. 4 av 10 pensionärer googlar varje dag. Merparten använder sina mobiler när man söker information om varor och tjänster. Otåligheten är stor , konkurrensen och bruset är enormt. Det görs massa affärer både digitalt och genom vägledning till den fysiska butiken varje minut.

-Varför väljer då så många företag att osynliggöra sig själva?

Den här gången får vi ta del av en föreläsning från Lasse Johansson som är ordförande i Företagarna i Kalmar Nybro och som tillsammans med Mats Glefors från ConnectMedia på ett lättförståeligt sätt kommer berätta och guida er om vad man som företagare bör tänka på för att på ett enkelt och effektivt sätt göra sitt företag tillgängligt i den digitala världen.

Martin Daniels, Statistiker på Företagarna samt författare av Välfärdsskaparna 2021
Martin kommer den här veckan presentera resultatet från Välfärdsskaparna.

Småföretagen – största finansiären av kommunernas välfärdstjänster. I Sverige finns det över en miljon företag som har skapats av våra 500 000 företagare. Småföretagen – som avser företag med färre än 50 anställda – utgör 99,4 procent av dessa och står för hela fyra av fem jobb som skapats under de senaste trettio åren. Resultatet även att småföretagen och deras anställda sammantaget står för de största skatteintäkterna på kommunal nivå. Småföretag (med färre än 50 anställda) står för 28 procent av de kommunala skatteintäkterna i Sveriges kommuner

När: Fredagen 23/4, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmälan stängd

Agenda:

11:00                 Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda.

11:05                 Martin Daniels – Välfärdskaparna

11:30                 Lasse Johansson och Mats Glefors - -Varför väljer då så många företag att osynliggöra sig själva?

 

Hur ser det ut framåt med det digitala mötesrummet?
Vi kommer fortsätta med opåverkad styrka så länge läget kring Covid-19 fortfarande är högaktuellt och närvarande. Vi vet att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som är intressanta att lyfta just för dig som företagare och medlem i företagarna. Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare. Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se  

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av Företagarnas regionkontor runt om i Sverige för tillsammans är vi starka!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.