För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur kan en ny lokaltidning i Sigtuna stärka dina affärer?

29 okt 2020, 18:30-00:00
Plats: Teatern på Hotell Kristina
Många av Sigtunabygdens före detta läsare och annonsörer har reagerat på tomrummet som uppstått sedan tidningen lades ner. Via sociala medier och brev har en opinion växt fram. Detta med budskapet ”vi vill ha vår lokaltidning tillbaka”!

Fördelarna som handlare och företagare i kommunen ser med en gratistidning är många, inte minst den totala räckvidden till alla hushåll i kommunen.

Sigtuna Stads Företagarförening och Företagarna i Sigtuna har tagit fasta på intresset och träffat tidningskoncernen Mitt i och Sigtuna kommun för att resonera om förutsättningarna för en ny tidning. Idag finns Mitt i representerad med 37 olika lokaltidningar, t ex Mitt i Väsby och Mitt i Vallentuna.

Vi bjuder nu tillsammans med Mitt i in till informationsmöte den 29 oktober kl 18:30 på Teatern på Hotell Kristina för er medlemmar som vill veta mer om möjligheterna en ny tidning ger. Vi bjuder på fika. Syftena är två:

- Du som undrar, eller redan vet, hur lokal annonsering kan stärka dina affärsmöjligheter ska få chansen ta del av planerna för en kommande tidning

- Mitt i ska få en möjlighet utvärdera vårt samlade intresse: en gratistidning förutsätter betalande annonsörer, dvs vi företagare


Målet vi ser är en veckovis lokaltidning som täcker hela Sigtuna kommun, både bevakningsmässigt och med utdelning. Tidningen ska innehålla nyheter, personligt, annonser och kommande evenemang som är relevanta för lokala läsare.

Något beslut har inte tagits av Mitt i, men deras ledning signalerar att det räcker med bokning av 25% av första årets annonser för att trycka på startknappen. Med andra ord, kan företagen i Sigtuna teckna sig för ¼ tar Mitt i risken för resterande ¾.

Anmälan

Vi hoppas du som är företagare och som ser en affärsmässig möjlighet via en ny lokaltidning ska ta tillfället i akt för att få veta mer och gärna också påverka. Anmälan senast 23/10 till Björn Petersson: 076-109 00 00 eller bjorn@bizfulness.se.

OBS: Vi planerar tillställningen så att den blir så trygg som möjligt ur smittsynpunkt. Vi har begränsat antalet deltagare till 50 personer. Vi kommer inte att skaka hand utan hälsa på distans och vi placerar ut handsprit. Har du förkylningssymtom, stanna hemma.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.