För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarnas Digitala Mötesrum v.49 4/12

Nu är första advent passerat och vi kliver in i årets mörkaste månad och ett av modern historias mörkaste år. Med detta sagt så kommer inte ge upp för det utan fortsätter med oförändrad styrka att genomföra våra digitala mötesrum.

Denna vecka har vi med oss representant från Företagarnas Juridiska rådgivning som kort kommer berätta om aktuella frågor och som du har möjlighet att direkt ställa frågor till.

Detta tillfälle kommer även fokusera på nystartade företag under coronakrisen. Hur har året varit för dem, vad görs för den här kategorin av företag och vad borde göras framöver? Vi har därför med oss Patrick Krassén vår skattepolitiska expert på Analys&Opinion från Företagarna som skall ge kommentarer kring detta.

Vi har även med oss Anna Hjertstedt från Nyföretagarcentrum som kommer ge sina kommentarer på hur läget ser ut utifrån deras perspektiv och vilka utmaningar hon har mött under året samt vad hon ser på vad som skulle behövas göras för att underlätta framöver. 

 

Anna Hjertstedt , VD Nyföretagarcentrum Linköping
Anna ger Nyföretagarcentrums bild av hur nystartade företag har påverkats och hur det just nu påverkats av den rådande situationen av pandemin. Vilka utmaningar hon har mött under året samt vad hon ser på vad som skulle behövas göras för att underlätta framöver. 

Patrick Krassén, Skattepolitisk expert på Analys&Opinion
De olika krisstöd som staten har infört har diverse krav, varav flera gör att nystartade företag inte kan ta del av dem. Vad gör regeringen för att underlätta för nya företag - och vad mer borde göras? Patrick kommenterar.

 Företagarnas juridiska rådgivning
Ger en nulägesrapport om vad som kommer in på rådgivningen samt svara på frågor från dig som deltagare.

 

Det digitala mötesrummet kommer fortsätta med opåverkad styrka så länge läget kring Covid-19 fortfarande är högaktuellt och närvarande. Vi vet att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som är intressanta att lyfta just för dig som är medlem i Företagarna. Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare. Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se  

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av Företagarnas regionkontor runt om i Sverige för tillsammans är vi starka!

 

När: fredagen 4/12, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmälan stängd.

 

Agenda:

11:00                  Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda samt en kort uppdatering om företagarnas verksamhet.  

11:05                  Patrick Krassén – Kommenterar åtgärder för nystartade företag    

11:25                  Anna Hjertstedt – Hur har nystartade företag påverkats

11:40                  Företagarnas juridiska rådgivning

Inloggningsuppgifter skickas ut innan tillgället äger rum.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.