headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Skapa tillväxt med bra styrelsearbete

25 nov 2019, 17:00-19:30
Plats: Rådmansgatan 40, 3 trp, Stockholm
• Hur kan ett bra styrelsearbete hjälpa mitt företag att växa? • Kan jag som litet företag ta in externa styrelseledamöter? • Var och hur hittar jag rätt kompetens till min styrelse?

Långt ifrån alla små och medelstora företag har en aktiv styrelse. Det beror ofta på att många företag är familjeföretag där fokus ligger på det operativa, och det kan kännas svårt att släppa in externa i familjestyrelsen. Det egna nätverket kan också vara begränsat, speciellt om man som bolag exempelvis vill växa på en ny marknad.

Fördelarna med en extern styrelse är flera; Det långsiktiga arbetet kring strategier blir mer systematiskt. Du som företagsledare får extern input kring var bolaget är på väg och det blir en chans att höja blicken från den vardagliga driften av bolaget till att jobba mer strategiskt.

Tillsammans med StyrelseAkademien i Stockholm arrangerar Företagarna Stockholms län ett seminarium uppdelat på två träffar:

Denna första träff, 25 november, riktas till dig som är ägare till ett företag och är intresserad av att utveckla ditt företag med hjälp av ett aktivt styrelsearbete. Under första steget pratar vi om styrelsens uppdrag; fördelar med en extern styrelse. 

Seminariet leds av Gunvor Engström, styrelseordförande i StyrelseAkademien Stockholm. Gunvor har själv drivit egna bolag, har 30 års erfarenhet av styrelsearbete och har tidigare bl a varit vd för Företagarna och landshövding i Blekinge län.

Dessutom kommer två erfarna styrelseordföranden tillsammans med ägare/vd att berätta om deras samarbete. Vi kommer också att reda ut vad styrelsens uppdrag är, roller och ansvarsfördelning. 

Den andra träffen (28 januari 2020 kl 17:00) blir ett matchmaking-event där vi kommer att bjuda in de företag som vill gå vidare med att hitta extern styrelsekompetens. Där får du som ägare träffa externa styrelseledamöter med olika kompetenser för att se om vi kan matcha ihop extern kompetens till din företagsstyrelse. (Inbjudan till del 2 kommer längre fram) 

Välkomna till ett seminarium som kan få ditt företag att växa!

När: Måndag 25 november.
Var: Rådmansgatan 40, 3 tr, (hos Företagarna) i Stockholm. 
Tid: kl 17:00-ca 19:00. (Vi avrundar med mingel och frågor)
Anmälan: Anmäl dig via formuläret här intill.  Senaste anmälningsdag 20 november. 

Evenemanget är kostnadsfritt men får du förhinder eller har några frågor, vänligen kontakta Företagarnas projektledare Mette Pagling på e-post eller tel 070-788 74 22.

OBS! Frånvaro utan avanmälan eller avanmälan senare än 24 timmar innan starttid debiteras med en no show-avgift om 250 kronor exkl. moms.  

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap