För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Hur går det för Sveriges småföretag?

7 sep 2017, 09:00-10:30
Plats: SUP46, Regeringsgatan 65, Stockholm
Varmt välkommen när Företagarna i samarbete med Swedbank och Sparbankerna presenterar Småföretagsbarometern 2017. Från scen kommenterar närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Centerpartiets ekonomisk politiska talesperson Emil Källström resultatet. Dessutom ger företagare från olika branscher sin syn på företagande utifrån undersökningen.

Småföretagsbarometern är en konjunkturundersökning som redovisar hur Sveriges småföretag uppfattar det ekonomiska läget och deras förväntningar om den närmaste framtiden. Sedan 1990 har småföretag skapat 4 av 5 jobb och de bidrar i genomsnitt med 29 procent av kommunernas skatteintäkter. Hur det går för småföretagen är därför av stor betydelse för den svenska välfärden.

Günther Mårder, Företagarna, och Johan Kreicbergs, Swedbank, ger ett smakprov på vad som väntar när Småföretagsbarometern presenteras.

Tid: Torsdag 7 september, klockan 9.00-10.30 (frukost från 08.30)

Plats: SUP46, Regeringsgatan 65, Stockholm.

Program

09:00-09:10 Välkommen – Günther Mårder, vd företagarna, Christer Trägårdh, chef Svensk bankverksamhet Swedbank och Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.

09:10-09:30 Presentation av resultatet – Johan Kreicbergs, företagsekonom, Swedbank och Sparbankerna och chefsekonom Daniel Wiberg, Företagarna.

09:30-09:50 Panel tre småföretagare; Ida Karlbom, Unikon, Anna Molin, Temakonsult och Arto Lassila, ELTT.

09:50-10:25 Kommentarer från politiken samt frågor från publiken och panelen med företagare – Närings- och innovationsminister Mikael Damberg samt Centerpartiets ekonomisk politiska talesperson Emil Källström.

10:25-10:30 Avslutning

Läs förra årets Småföretagsbarometer

För mer information välkommen att kontakta:

Philip Thunborg
Projektledare Företagarna
0707-88 74 76
philip.thunborg@foretagarna.se

Åsa Ahlin
PR Manager Företag Swedbank
0702-82 68 61
asa.ahlin@swedbank.se

Fakta
Småföretagsbarometern är Sveriges största konjunkturundersökning inriktad speciellt på småföretag och har genomförts sedan 1985. Barometern är Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Småföretagsbarometern publiceras en gång om året. Undersökningen omfattar ca 4 000 företag inom det privata näringslivet med 1-49 anställda. Det är alltså företagarnas egen uppfattning om konjunkturläget som kommer till uttryck i redovisade index för konjunkturen. Storleken på urvalet och antalet respondenter gör att vi kan analysera utvecklingen både på bransch – och länsnivå. Intervjuerna har gjorts i samarbete med Novus.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.