headphones newspaper video-player

Småföretagardagen 2017

13 okt 2017, 10:00-15:30
Plats: Berns, Stockholm
Låt dig inspireras av fantastiska föreläsare och entreprenörer som Kristian Luuk och Laila Bagge och många fler. Få kunskap och nätverka dig till fler och bättre affärer på vår största företagardag!

Småföretagardagen äger rum på Berns i Stockholm på dagen fredag 13 oktober. På kvällen väntar galan Årets Företagare i Stadshuset där vi utser vinnarna i Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige 2017..

Program Småföretagardagen

Talare Småföretagardagen

Årets Företagare i Sverige - finalister, program för kvällens gala hittar du här

 

Följ oss live 13 oktober

Vi sänder Småföretagardagen live HÄR hela dagen, och följer upp med galan Årets Företagare i Sverige som sänds HÄR, på kvällen.

Du kan såklart också se allt i efterhand.

 

 

Program

Välkommen till en fullspäckad heldag för dig som driver eget - eller bara älskar företagande ändå!

Registrering och kaffe: 09.30
Tid:  13 oktober 10.00 – 15.30
Plats: Berns, Berzelii Park, Stockholm

talatare.jpg

10.00 – Välkommen till Småföretagardagen!

10.05 – Hitta din grej! Kristian Luuk

Kristian Luuk är en av Sveriges mest älskade och skickligaste programledare. 

I ”Hitta din grej” får publiken att tänka till och känna efter vad de egentligen tycker är roligt, för det är ofta det man är bra på och där man kan blomma ut. Kristian kåserar om sin resa från Handelshögskolan till ”På spåret”.

10.50 – Unga idéer: Faviana Vangelius, Svrvive Studios, Max Mohammadi, Hippogriff, och Zahra Abdullah, Allergy Router samt Anders I Johansson, Almi och Belgin Fortaci, SEB 

Faviana Vangelius, Svrvive Studios – Medgrundare till VR-spelstudion som nischat sig på äventyrs- och pusselspel. Skapar communities i den framväxande branschen samt diskuterar etiska riktlinjer för VR-upplevelser.

Max Mohammadi, Hippogriff – Med på Forbes 30 under 30-lista. Max och brorsan Allen har utvecklat en teknik för att upptäcka hjärtproblem tidigt med hjälp av artificiell intelligens.

Zahra Abdullah, Allergy Router – Zahra har utvecklat appen Allergy Router som visar allergivänliga zoner. Aktiv i WWF:s ungdomsråd och föreläser om hållbarhet.

11.10 – #företagarpodden: Live!

Den populära podcasten för dig som driver eget kliver ut ur studion och upp på scen, Missa inte detta samtal med Günther Mårder, vd Företagarna och Julia Selander, vd Venture cup med gäster.

11.15 – Intervju med Johan Löf

Han startade medicinteknikföretaget RaySearch år 2000. I dag har bolaget över 200 anställda och en omsättning på över 500 miljoner kronor. Nyligen utsågs han till Sveriges främsta entreprenör i den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. På Småföretagardagen delar han med sig av sina nycklar till framgång.

11.30 – Misstagens Mästare med Laila Bagge

Våga misslyckas - för att sedan kunna lyckas som företagare! Möt tv- och radioprofilen Laila Bagge, som dessutom är grundare av bland annat Rock by Sweden. Idag driver hon fyra bolag. En superentreprenör helt enkelt! Ta del av hennes företagarresa och tips och trix för att nå framgång, trots - eller kanske tack vare - misstag på vägen.

12.00 – Mingellunch

Har du inte fått nog av inspiration och kunskap kan du fortsätta även under lunchen:

12.10 - Ha koll på din finansiering! Har du rätt villkor? Behöver du utökad finansiering? Så förbereder du dig? Vilka alternativ finns? Med Lars Mårdbrandt, Almi.

12.30 - GDPR! Hur förbereder du dig och ditt bolag för den nya lagen om hur företag får hantera personuppgifter? Karin Berggren, jurist på Företagarna

12.45 - Så kan vi tillsammans förbättra klimatet för småföretagare i tillväxt Med Fredrik Josefsson, SEB

13.00 – Så blir du en framgångsrik entreprenör: Dr. Mouna Esmaeilzadeh

Vi lever i galet spännande tider! Som entreprenör är det helt avgörande att förstå det och anpassa sig för att lyckas och inte bli åsidosatt på arbetsmarknaden. Vilken framtid går vi till mötes? Hur kommer t ex AI att påverka våra sociala normer och vilka sjukdomar vi kan få och inte? Med rätt typ av undersökningar och förebyggande vård kan vi leva mycket längre – så länge som 150 år är ingen omöjlighet! 

Möt hjärnforskaren Dr Mouna Esmaeilzadeh, akademikern som blev entreprenör.

13.30 – Ett år kvar till valet

Det är mindre än ett år kvar till valet. Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna, berättar om de viktigaste valfrågorna att ha koll på som företagare.

13.45 – Självkörande bilar - så påverkas du

Står du i din bransch rustad för förändring? Gustav Radell, marknadschef Google Sverige och Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo, berättar om hur utvecklingen mot självkörande rusar allt närmre vår nutida verklighet.

14.00 – Intervju med Shervin Razani 

Med sina egna sparpengar grundade han rekryteringsföretaget Jurek som idag omsätter 160 miljoner och vunnit DI-gasellen tre år i rad. I ett samtal med Företagarnas politiska expert Lars Ilmoni ger Shervin Razani ger sina bästa tips för framgång.

14.15 – Fikapaus

14.45 – Skapa vinnande team: Annika R Malmberg

Annikas förmåga att skapa insikter och förändring genom igenkänning och humor gör henne till en av Sveriges mest uppskattade talare. Har du och din organisation rätt arbetsmetoder för samarbete? Hur påverkar din personprofil din förmåga att samarbeta, kommunicera och hantera stress? Ge varje medarbetare inom organisationen möjlighet att utveckla sin förmåga att samarbeta med alla typer av människor. 

15.30 – Vi rundar av Småföretagardagen.

 

Årets talare

Kristian Luuk

Kristian Luuk är en av Sveriges mest älskade och skickligaste programledare. Han var en av grundpelarna i det kultförklarade busringnings programmet ”Hassan”. Sedan 2009 har han skapat tv-historia genom att tillsammans med Fredrik Lindström leda ”På spåret” i SVT.

”Hitta din grej” får publiken att tänka till och känna efter vad de egentligen tycker är roligt, för det är ofta det man är bra på och där man kan blomma ut.

Kristian kåserar om sin resa från Handelshögskolan till ”På spåret”.

- Det började med att jag gick på Handelshögskolan och skulle bli civilekonom och det slutade med att jag busringde till Jarl Kulle och sa bajs och la på luren. Vad hände egentligen däremellan frågar man sig, säger Kristian Luuk.

 

Laila Bagge

”Jag är inte rädd för att misslyckas, det har jag aldrig varit”, säger Laila Bagge.

Möt tv- och radioprofilen Laila Bagge, som dessutom är grundare av bland annat Rock by Sweden. Idag driver hon fyra bolag. En superentreprenör helt enkelt! Ta del av hennes företagarresa och tips och trix för att lyckas. 

Unga idéer

Faviana Vangelius, Svrvive Studios – Medgrundare till VR-spelstudion som nischat sig på äventyrs- och pusselspel. Skapar communities i den framväxande branschen samt diskuterar etiska riktlinjer för VR-upplevelser.

 

Max Mohammedi, Hippogriff – Med på Forbes 30 under 30-lista. Allen och brorsan Max har utvecklat en teknik för att upptäcka hjärtproblem tidigt med hjälp av artificiell intelligens. Zahra
 Abdullah, Allergy Router – Zahra har utvecklat appen Allergy Router som visar allergivänliga zoner. Aktiv i WWF:s ungdomsråd och föreläser om hållbarhet.

 

Annika R Malmberg

Annikas förmåga att skapa insikter och förändring genom igenkänning och humor gör henne till en av Sveriges mest uppskattade talare. Har du och din organisation rätt arbetsmetoder för samarbete? Hur påverkar din personprofil din förmåga att samarbeta, kommunicera och hantera stress? Ge varje medarbetare inom organisationen möjlighet att utveckla sin förmåga att samarbeta med alla typer av människor. Under Småföretagardagen kommer Annika att ge dig inspiration och verktygen för hur du skapar vinnande team.

 

Günther Mårder & Julia Selander

Günther är vd på Företagarna och Julia är vd på Venture Cup. Tillsammans levererar de #företagarpodden live under Småföretagardagen. De bjuder på kunskap, humor och rappa kommentarer. Dessutom kommer de att intervjua en riktig superentreprenör. Missa inte!