För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Seminarium: Hållbar leverantör 2.0

21 nov 2017, 11:30-15:30
Plats: Växjö Konserthus
Välkommen på seminariet Hållbar leverantör 2.0 - Så klarar du kraven på socialt ansvarstagande som kommuner och landsting staller.

Många produkter som kommuner, landsting och regioner upphandlar framställs i länder där riskerna är höga för att mänskliga rättigheter och arbetares rättigheter kränks. Sedan 2015 samarbetar SKL Kommentus och Sveriges landsting och regioner med att säkerställa att de produkter som köps in produceras under ansvarsfulla förhållanden. Vi har utvecklat gemensamma krav och samarbetar i uppföljningsarbetet.

Under hösten anordnar Sveriges landsting och regioners nationella kansli för socialt ansvarsfull upphandling och SKL Kommentus Inköpscentral ett seminarium som vänder sig till dig som är leverantör till verksamheterna ovan och säljer produkter med ursprung i högriskländer.

Syftet är att ge stöd och hjälp med vilka interna processer och rutiner som måste finnas på plats för att identifiera och förebygga riskerna i din leveranskedja. Vi går igenom vilka krav som ställs (mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljö och anti-korruption), vilka interna rutiner som måste finnas för att klara kraven samt hur uppföljning av krav genomförs och bedöms.

Förutom att ge dig en berikande eftermiddag i hållbarhetens tecken bjuds det på lunch och fika.

Seminariet är kostnadsfritt.

Läs mer om programmet och anmäl dig här.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.