För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Regiondagen 21 november

21 nov 2019, 09:30-17:30
Plats: Kalmarsalen, Kalmar
En dag för inspiration och kraft i arbetet med att utveckla Kalmar län.

Region Kalmar län bjuder in näringsliv, politiker, tjänstepersoner och ideell sektor för möten och föreläsningar som ger inspiration och kraft i arbetet med att tillsammans utveckla Kalmar län. Temat för Regiondagen är "Ett klimat att växa i" och dagen tar sin utgångspunkt i den regionala utvecklingsstrategin, där bland annat stärkt konkurrenskraft, hållbar samhällsplanering samt hälsa, delaktighet och välbefinnande är prioriterade områden.

Vilka är de unga vuxna som väljer att bosätta sig på landsbygden? Hur kan digitalisering bli ett verktyg för att skapa regional föryngring?

  • Lina Bjerke, doktor i nationalekonomi pratar om dynamiken mellan stad och landsbygd, om flyttmönster och vad som gör kommuner och deras landsbygder särskilt attraktiva.
  • Robin Teigland, professor i digital transformation ger en bild av om hur digitalisering kan bli ett verktyg för att skapa regional föryngring och vad krävs för att överleva som företag, organisation och region i en tid av oöverträffad förändring.
  • Därutöver blir det parallella seminarier bland annat kring hur jord- och skogsbruk är nyckelspelare när det gäller framtida klimatsmarta lösningar och hur näringslivet mår i Kalmar län. Andra ämnen som tas upp är hur vi får fler studenter att stanna i regionen och hur upphandling kan vara ett verktyg för klimatsmart innovation.

Datum: 21 november
Plats: Kalmarsalen, Kalmar
Pris: 995 kr exklusive moms

Program (pdf)
Anmälan senast den 1 november

Regiondagen 2019 anordnas i samarbete med Svenskt Näringsliv, LRF, Företagarna, Handelskammaren, Linnéuniversitetet och Länsstyrelsen i Kalmar län.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.