För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

E-handel - stärk din position

23 apr 2020, 08:30-10:30
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, Visby
Digital försäljning mellan företag – nästa stora trend!

Det har länge talats om B2B-handelns kraftiga tillväxt inom den digitala försäljningen - men är det en pågående expansion eller har det just börjat bubbla?  

SVEA ekonomi presenterar utdrag ur vår senaste rapport Digital försäljning till företag, där vi synar svenska B2B-företag och hur de ser på den digitala försäljningen. Vad händer med digitaliseringen, kan man sälja allt digitalt, vilka är hindren? Vi bjuder på trendspaning, reder ut frågetecken och sammanfattar möjligheter för dig som vill eller redan säljer på webben.

Anmälan: LÄNK TILL ANMÄLAN

Talare

Thomas Svensson

Thomas är Partner & Integration Manager på Svea Ekonomi. E‑handelsexpert med mångårig erfarenhet från både B2C och B2B. Alla vet att svenska B2B-företag måste öka tempot men få är beredda att satsa – varför det? Konsumentledet har drivit på digitaliseringen inom B2C som ligger långt före. Men inköparna nöjer sig inte med sämre lösningar när de handlar för sina företag än vad de får privat. Vad händer med de B2B-företag som inte vaknar? Tänk Amazon och Alibaba…

Felicia Lagerwall

Felicia är en av Sveriges mest erfarna personer inom Influencer Marketing och har ett brett nätverk bestående av starka influencers. Hon har hjälpt flera svenska företag att driva konvertering och uppnå goda resultat via just influencers. Felicia är idag en av grundarna av podcast & influencerbyrån Make Sense Media och hon älskar att föreläsa och debattera om ämnet. Missa inte när hon delar med sig av sin expertis om hur du i just podcasts når ut med rätt budskap till rätt målgrupp.

Henrik Hansen

Många av Sveriges framgångsrika e-handlare och varumärken säljer till nordiska kunder, men vad krävs egentligen för att komma igång och vilka marknader väljer du först? 

Henrik Hansen från MakesYouLocal ger dig en bred introduktion till den nordiska online marknaden, och efteråt kommer du förstå vilka nya möjligheter som kommer med nya internationella kunder, samtidigt som du får en bra överblick över de utmaningar som också ingår. Du kommer få konkreta tips och råd som du direkt kan använda i ditt dagliga arbete.

Vanja Lazic

Vanja har arbetat med momsfrågor i 10 år som både rådgivare och föreläsare. Hon är en erfaren utredare av momskonsekvenser av olika internationella projekt och närliggande områden som till exempel momsregistrering, momsdeklarationer och intrastatrapportering i olika länder.

Vanja kommer prata om hur Brexit påverkar svenska e-handlare, nya lagkrav när man säljer via elektroniska plattformer samt promemoria för ändrade momsregler vid e-handel mellan företag och konsumenter.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.