podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarveckan - Den attraktiva platsen

08:00-10:30
Besöksnäringen – smarta val

08:00-08:45
Möt Gästriklands Besöksnäring Ek. Förening och lyssna på Gästriklands Innebandyförbund, Mackmyra Svensk Whisky och Furuvik (Parks & Resorts) som berättar om sina smarta val.

09:00-10:30
Vart är du på väg och vill du dit? – Christer Olsson
Möt fiskarsonen från Öckerö som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Christer Olsson är föreläsare, coach och inspiratör som med enkla medel hjälper dig att skapa förändring i livet. Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Hans ambition är att så tankefrön för att du ska gå från att veta till att göra. Det handlar om utveckling och att vara en nyfiken människa som hela tiden testar nya vägar och lösningar. Att behålla är en farlig strategi.

Moderator: Gästriklands Besöksnäring Ek. Förening
Plats: Teatern Kulturcentrum i Sandviken
Arrangör: Gävle kommun, Sandvikens kommun och Gästriklands Besöksnäring Ek. Förening
Anmälan för hela passet 08:00 – 10:30. Vi bjuder på fika, ange eventuella allergier i din anmälan.

Anmäl dig till Besöksnäringen - smarta val!

09:00-10:00
Soltech Energy – när väggar och tak blir till energiproducenter
När byggandet i Sandviken och Gävle kommande år blir ett eldorado för byggföretag pågår samtidigt en transformation av bransch och samhälle till ett mer hållbart. Företag tvingas se över sina affärsmodeller, strategier och hitta nya nischer för fortsatt framgång. Möt Soltech Energy som i sin affärsstrategi blivit framgångsrika både på ny teknik och en ny strategi. Låt dig inspireras!

Plats: Digital
Arrangör: Hållbart Företagande (Gävle kommun, Sandvikens kommun)

11:00-12:00
Den lokala maten – den goda affären!
Välkomna på inspirationsföreläsning, provsmakning av lokala råvaror och rundvandring i den nya längan där det finns charkuteri, mejeri, bageri och grönsaksförädling.

Vi tar även upp frågor som ”Var finns den lokala maten?”. Tillsammans synliggör vi vilka som producerar livsmedel och förädlar råvaror i Gävleborg och Gästrikland. Hur kan vi tillsammans skapa hållbara möten, fika och konferenser? Inspiration att bli en bättre beställare i frågor om import versers lokalt – vi smakar och diskuterar priser. Samtalar om svårigheter och möjligheter.

Plats: Nya längorna Högbo Bruk
Arrangör: MatVärden
Anmälan krävs.

Anmäl dig till Hur smakar en plats!

12:00-13:00
Mingel och diskussioner/nätverkslunch på Högbo Brukshotell
Ta chansen att stanna kvar, mingla och luncha med andra företagare och representanter från Gävle och Sandvikens näringslivsavdelningar. I mån om plats. Lunchen bekostar alla själva.

Plats: Högbo Brukshotell
Ingen föranmälan behövs, alla är varmt välkomna.

13:00-14:00
Så kommer du igång med upphandling
Vi går igenom hur en upphandling går till, var man hittar aktuella upphandlingar, varför lagen om offentlig upphandling (LOU) finns, så undviker du de vanligaste misstagen och vem får affären.

Plats: Digitalt
Arrangör: Gävle kommun och Sandvikens kommun
Anmälan krävs.

Skicka din anmälan till naringsliv@sandviken.se. Seminariet genomförs digitalt och i god tid i förväg kommer du att få ett mejl med länk skickat till dig.

15:00-17:00
Hållbart Företagande

15:00-15:15
Invigning av samverkan Hållbart Företagande Gävle -Sandviken
Therese Metz, kommunalråd Gävle kommun, inleder passet. Gävle och Sandviken presenterar sin gemensamma satsning Hållbart Företagande. Gävle kommun antog den 28 september en klimatfärdplan och den 30 september blev kommunen utvald att delta i Viable cities en nationell satsning på klimatneutrala städer 2030. Hur kommer dessa initiativ manifestera sig i kommunen och hur vill vi engagera näringslivet i dessa satsningar genom Hållbart företagande Gävle-Sandviken?

15:15- 15:40
Fem tips för att framtidssäkra din affär – när omvärlden ställer krav på hållbarhet
De flesta företag idag har börjat känna av kraven på hållbarhet. Lagkrav, högre kostnader för koldioxidutsläpp, krav på data från kunder, ägare, banker och försäkringsbolag, krav på att företagen tar ansvar från anställda, och så vidare. Hur gör man för att framtidssäkra sitt företag med hjälp av strategiskt hållbarhetsarbete? Med hjälp av riktiga case ger hållbarhetsbyrån GreenGoat exempel på hur man kan jobba för att använda sina resurser på bästa sätt i hållbarhetsarbetet.

16:00-17:00
De stora företagen ställer om – klarar du som underleverantör ökade hållbarhetskrav?
Flera av de stora företagen ställer om sina verksamheter och presenterar hållbarhetsmål för att möta nya kundkrav och affärsmöjligheter. Det finns ett ansvarstagande att ha kontroll på hela försörjningskedjan som får betydande konsekvenser för dig som underleverantör och är en del av försörjningskedjan. Lyssna när Sandvik, Länsförsäkringar och Gävle Hamn beskriver sin resa, åtagande och de krav som kommer att ställas på dig som underleverantör.

Plats: Gävle Innovation Hub (Drottninggatan 18, 1 trappa upp, Gävle)
Arrangör: Gävle kommun och Sandvikens kommuns satsning Hållbart Företagande
Moderator: Johan Axell
Anmälan för hela passet 15:00-17:00.
Sista anmälningsdag är den 15 november. Begränsat antal platser.

Anmäl dig till Hållbart Företagande!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.