För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarnas Maktkamp i Gävle

7 maj 2018, 18:00-21:00
Plats: Restaurang Strand, Stuvaregatan 6
Den 7 maj inleder Företagarna sin landsomfattande valturné i Gävle när den specialutsmyckade turnébussen gör ett av sina första nedslag för att ge lokala politiker en guidad tur fullspäckad med fakta om företagandet på orten. Turnéstoppet avslutas med debatt där det lokala företagarklimatet står i fokus, med deltagare från samtliga partier i kommunfullmäktige.

Den som slår upp tidningen kan lätt få intrycket att det är de stora företagen som skapar alla jobb i Sverige. Men faktum är att småföretagen, de med färre än 50 anställda, är de som står för den stora delen av Sveriges jobbtillväxt, hela fyra av fem jobb sen 1990-talet. Så ser det även ut i Gävle där antalet jobb i småföretagen sedan 1990-talet ökat med 5 549 medan det under motsvarande period tillkom 837 jobb i storföretagen, och jobben i offentlig sektorn minskade med 1 225 jobb.

Förutom att småföretagen driver jobbtillväxten i Gävle så är de med sina sammantaget 16 000 anställda ortens största privata arbetsgivare, och tillsammans med sina medarbete möjliggör de finansieringen av den kommunala välfärden eftersom de är den sektor som står för den största andelen av de kommunala skatteintäkter: hela 26 procent av hela kakan, vilket motsvarar cirka 1 107 miljoner kronor.

Enkelt uttryckt så mår Gävle bra när det går bra för småföretagen. Det är ett av huvudbudskapen till kommunens politiker inför att Företagarnas valturnébuss gör sitt nedslag – och nu har stans politiker också chans att visa vilka som har den bästa politiken för ett förbättrat företagarklimat, och därmed också ett bättre Gävle.

Vilka har den mest företagarvänliga politiken och slutar som segrare?
Var med och heja på när Företagarna möter politiker och debatterar viktiga företagarfrågor inför valet 2018. Ett unikt tillfälle att få inblick i politiken och nätverka med andra företagare på plats. Vi bjuder på middag!

Deltagande politiker: Helene Åkerlind (L), Leena Bergander Wikström (C), Jan Myleus (KD), Patrik Stenvard (M), Mattias Eriksson Falk (SD)  Åsa Wiklund Lång (S), Therese Metz (MP) och Gin Akgul Hajo (V),

Företagarnas vd Günther Mårder agerar domare till denna fartfyllda debatt.

Anmälan dig senast den 1 maj.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.